Войната По Пътищата
- pepy1
- Модератор
- Регистриран: 18 май 2005, 22:38
- Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел - Местоположение: шоп от Младост-4
- Контакти:
- Status: Извън линия
Re: Войната По Пътищата
аз па вчера сутринта присъствах на грозна гледка в 07.30 часа на околовръстия път ,при отбивката за симеоновския лифт автобус 111 ,опел с 5 човека -беше в канавката отдясно и рено с немалко поражения по предната част-да отбележа че пътната настилка беше мокра ,но не валеше
хубавото е че нямаше жертви ,а само потрошени стъкла и ламарини
хубавото е че нямаше жертви ,а само потрошени стъкла и ламарини
времето е като парите-никога не стига
- amplified
- потребител
- Регистриран: 16 фев 2008, 02:29
- Модел на автомобила: 2008 Mondeo MkIV Duratec 2.0 145bhp Тitanium X
- Контакти:
Половината нямат никаква култура. Или ще карат безрасъдно, или ще те притискат или ще ти карат на педя разстояние отзад. Няма да коментирам изобщо нерегулираните фарове на 70% от колите в България, също така изобщо няма да коментирам ГОЛЕМИТЕ умници, които карат с халогени през деня, вечер при нормална видимост. Страхотно е да караш срещу такъв, а особено ако и фаровете му светят в гаргите! После що стават катастрофи. И аз имам халогени, и аз имам дълги, ама пускам ли ги когато има нужда, ебаси не е чак толкоз гъзарско да имаш халогени вече.
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Не ама като си прост и неграмотен, не можеш да се усетш да идеш да дадеш 5 лв. да ти погледнат регулировката на фаровете и евентуално да ги оправят.amplified написа:... ебаси не е чак толкоз гъзарско да имаш халогени вече.
Ами идеш та купиш 100W крушки щото фаровете ти светят в космоса и не видиш нищо, ми земеш та си запалиш и халогените щото и 100W крушки не вършат работа в случая.
На 2 пъти съм щял да ударя човек заради кофти фарове с/у мен

Ксенона поефтиня и почва нова ера на глупаците с нерегулирани фарове

Ходих на Годишен Технически Преглед с намерението да ми огледат автомобила, да ми намерят проблеми които да оправя и трябваше едва ли не да се скарам да настоявам да ми погледнат задните спирачки щото бях дал една камара пари да си подменя всичко по спирачната система

Последна промяна от paci на 23 апр 2008, 12:29, променено общо 1 път.
- amplified
- потребител
- Контакти:
И най-големия парадокс е, че халогените светят повече настрани и много малко подсилват снопа светлина пред колата. А джиповете с високо вдигнатите фарове и халогени са още по-гот. На мен ми се е случвало при първите ми нощтни карания да не мога да разбера къде е платното. В завои особено като ти блесне един такъв и се молих да уцеля лентата.
Друго е като изпревариш някой и той полудява и почва да те гони да те изпревари. Особено в началото като си карах жигулката. Кара ми някакъв отпред със 70, изпреварвам го и след това ми се залепя и профучава пред мен и пак почва да пълзи отпред. То на пътищата стана 'виж ме кой съм аз, аджеба от к'ъв зор ме изпреварваш с тоя трошляк'. Всеки си показва магарията и си избива комплексите по някакви начини. Едни качват някакви мацки на предната седалка, конете им се вдигат до 300 и почват с изпълненията. Аман! Онзи ден на път за Слънчев бряг едно audi a8 и един VW caddy залепени един зад друг изпреварват 1 камион, а пред тях кола. И двамата виждат колата, но не прекратяват изпреварването! Шофьорът на отсрешната кола влезе в банкета(хубаво, че преди поморие има плажна ивица и банкета е кола и половина) и спря. Онези малоумници си изпревариха и направиха същото изпреварване точно след 20 секунди с предните коли...
Друго е като изпревариш някой и той полудява и почва да те гони да те изпревари. Особено в началото като си карах жигулката. Кара ми някакъв отпред със 70, изпреварвам го и след това ми се залепя и профучава пред мен и пак почва да пълзи отпред. То на пътищата стана 'виж ме кой съм аз, аджеба от к'ъв зор ме изпреварваш с тоя трошляк'. Всеки си показва магарията и си избива комплексите по някакви начини. Едни качват някакви мацки на предната седалка, конете им се вдигат до 300 и почват с изпълненията. Аман! Онзи ден на път за Слънчев бряг едно audi a8 и един VW caddy залепени един зад друг изпреварват 1 камион, а пред тях кола. И двамата виждат колата, но не прекратяват изпреварването! Шофьорът на отсрешната кола влезе в банкета(хубаво, че преди поморие има плажна ивица и банкета е кола и половина) и спря. Онези малоумници си изпревариха и направиха същото изпреварване точно след 20 секунди с предните коли...
- vargala81
- потребител
- Регистриран: 06 дек 2007, 13:50
- Модел на автомобила: Ford Focus 2001 г. - 1.6, 16v, 100 ps.Zetec SE Engine
- Контакти:
© Plovdiv24.com
Тежка катастрофа отне живота на 7 души тази сутрин на пътя Пловдив-Асеновград. Около 5 часа близо до разклона за село Крумово лек автомобил „Опел Вектра" навлязъл в лентата за насрещно движение и се блъснал челно с лек автомобил „Форд Торнео", управляван от Д.Ч./ 23 г./ от Асеновград. След удара опелът се е запалил и в него са изгорели петимата пътници, за които се предполага , че също са от Асеновград. При катастрофата са загинали и двамата мъже, пътуващи във форда - водачът и неговият брат И.Ч./ 27 г./. Заради случилото се движението по пътя временно е било преустановено. В момента се изяснява самоличността на загиналите пътници в опела. http://news.plovdiv24.com/42663.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Тежка катастрофа отне живота на 7 души тази сутрин на пътя Пловдив-Асеновград. Около 5 часа близо до разклона за село Крумово лек автомобил „Опел Вектра" навлязъл в лентата за насрещно движение и се блъснал челно с лек автомобил „Форд Торнео", управляван от Д.Ч./ 23 г./ от Асеновград. След удара опелът се е запалил и в него са изгорели петимата пътници, за които се предполага , че също са от Асеновград. При катастрофата са загинали и двамата мъже, пътуващи във форда - водачът и неговият брат И.Ч./ 27 г./. Заради случилото се движението по пътя временно е било преустановено. В момента се изяснява самоличността на загиналите пътници в опела. http://news.plovdiv24.com/42663.html" onclick="window.open(this.href);return false;

- kolev
- потребител
- Регистриран: 09 фев 2008, 23:48
- Модел на автомобила: Форд Ескорт 95г. 1.8D
Пияна шофьорка блъсна почерпен велосипедист
Пияна шофьорка блъсна почерпен като нея велосипедист, съобщиха от областната дирекция на полицията в Русе.
Инцидентът станал на главния път І – 2, след разклона за гр. Кубрат в посока към ДЗС. Изпратените на място служители от полицията установили, че лек автомобил “Пежо 207”, управляван от 39-годишната русенка Й.Х. при изпреварване блъснал 64-годишния щръклевчанин Г.И., който се придвижвал с велосипед. От удара 64-годишният мъж получил натъртвания по тялото, след преглед в МБАЛ е бил освободен за домашно лечение.
В хода на полицейските действия било установено, че и двамата водачи са били доста почерпени. Пробата на жената показала съдържание на алкохол 1.66 промила, а тази на велосипедиста -1.05 промила.
Пияна шофьорка блъсна почерпен като нея велосипедист, съобщиха от областната дирекция на полицията в Русе.
Инцидентът станал на главния път І – 2, след разклона за гр. Кубрат в посока към ДЗС. Изпратените на място служители от полицията установили, че лек автомобил “Пежо 207”, управляван от 39-годишната русенка Й.Х. при изпреварване блъснал 64-годишния щръклевчанин Г.И., който се придвижвал с велосипед. От удара 64-годишният мъж получил натъртвания по тялото, след преглед в МБАЛ е бил освободен за домашно лечение.
В хода на полицейските действия било установено, че и двамата водачи са били доста почерпени. Пробата на жената показала съдържание на алкохол 1.66 промила, а тази на велосипедиста -1.05 промила.

- Asmodeia
- потребител
- Регистриран: 06 май 2008, 00:00
- Модел на автомобила: Fiesta 1.3 16V 2006г.
- Контакти:
Каквото и да говорим и да се правим на самаряни с известните лозунги "Не на войната по пътищата", всеки един от нас прави подобни магарии (макар и доста по-незначителни) по пътищата поне веднаж седмично, дори и тайничко след това да съжалява и да си обещава повече никога. Трудно им е на повечето водачи да повярват, че положителният изход след дадена рискована маневра не винаги се дължи на страхотни шофьорски умения, а просто на късмет. Незнам от къде тази самоувереност и самочувствие сред родните ни шофьори?!?
НЕ може да повериш живота на своите съпътници на единия Късмет. Той често изневерява...

- alexxx
- потребител
- Регистриран: 13 май 2006, 00:26
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 1998г.
- Контакти:
Ето няколко клипа по темата http://nevsedoma.com.ua/index.php?newsid=23721" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- потребител
- Регистриран: 10 май 2008, 14:28
- Модел на автомобила: Ford Siera
Mod edit: За реклама, моля да се обърнете към администратор 

- peshaka
- потребител
- Регистриран: 20 апр 2008, 11:05
- Модел на автомобила: "89 Fiesta Mk3 1.3 mono J6B с АГУ
"88 Isuzu Trooper 2.2TD
"95 BMW e36 318tds - Местоположение: София
Как няма да има катастрофи ,никой не гледа в огледалата ,онзи ден един приятел закъса с едно бмв е36,с едно голфче на газ едва го дърпах,включили сме си авариики всичко караме си отзад някой свети свирка и извенаж го гледам ИЗПРЕВАРВА ни както се дърпахме отдясно и псува нещо и коментира и ЗАСИЧА,неква вещиця изкъртена с некво изгнило типо,е на тия кой им дава книжки ??????????? 

- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Не се сърди, ама щом като сте се дърпали и е имало място да ви изпреварват отдясно, не сте се движили в правилната лента.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- cenzor
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
- Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
- Контакти:
http://news.ibox.bg/news/id_71689788" onclick="window.open(this.href);return false;
Пешеходец стреля по шофьор, не дал предимство
Пешеходец е стрелял с газов пистолет срещу водач на автомобил, който не спазил предимството на пътека.
Инцидентът станал около 12 часа на бул."България" в Пловдив, съобщават от пресцентъра на МВР.
38-годишен мъж пресичал булеварда, когато край него профучал автомобил, управляван от 37-годишния С.М.
Шофьорът спрял и възникнал скандал.
При разправията пешеходецът извадил газов пистолет, пригоден за стрелба със стоп патрони и стрелял три пъти по опонента си.
Пострадалият е настанен в болницата с повърхностни наранявания в гърдите и корема. Оръжието е иззето от полицията.
По случая е образувано досъдебно производство
- amplified
- потребител
- Контакти:
прочел съм грешноpeshaka написа:Как няма да има катастрофи ,никой не гледа в огледалата ,онзи ден един приятел закъса с едно бмв е36,с едно голфче на газ едва го дърпах,включили сме си авариики всичко караме си отзад някой свети свирка и извенаж го гледам ИЗПРЕВАРВА ни както се дърпахме отдясно и псува нещо и коментира и ЗАСИЧА,неква вещиця изкъртена с некво изгнило типо,е на тия кой им дава книжки ???????????

Последна промяна от amplified на 03 юни 2008, 01:57, променено общо 1 път.
-
- потребител
- Регистриран: 27 юли 2007, 23:16
- Модел на автомобила: Mitsubishi Lancer 2.0 DI-D 140hp Instyle
Абе а ти какъв проблем видя в това да се дърпаме в града? Това и по правилник не е проблем? Много интересно, кой трябва да ми е дал книжка, за да се теглим в града?
- cossy
- потребител
- Регистриран: 22 яну 2005, 22:20
- Модел на автомобила: Ескорт 1.6 -> 2.0 16V
Eй ти проблем да се дърпаш в града
През изминалото денонощие при катастрофи в страната загинаха петима.
Млада жена беше прегазена от автобус на градския транспорт от линия 79 на кръстовището на бул. "Дондуков" и бул. "Васил Левски". Жената, на възраст около 23 години, загина на място.
Вероятната причина за смъртта й е тежка черепно-мозъчна травма
При друго произшествие жена, на около 60 години, бе ударена от лека кола фиат пунто недалеч от сградата на Народното събрание. Инцидентът станал рано тази сутрин. Жената веднага е била транспортирана до болнично заведение.
п.с. Осем тежки и близо 190 леки катастрофи са станали само в столицата през изминалото денонощие. Още 28 тежки катастрофи са станали в страната за последните 24 часа.
През изминалото денонощие при катастрофи в страната загинаха петима.
Млада жена беше прегазена от автобус на градския транспорт от линия 79 на кръстовището на бул. "Дондуков" и бул. "Васил Левски". Жената, на възраст около 23 години, загина на място.
Вероятната причина за смъртта й е тежка черепно-мозъчна травма
При друго произшествие жена, на около 60 години, бе ударена от лека кола фиат пунто недалеч от сградата на Народното събрание. Инцидентът станал рано тази сутрин. Жената веднага е била транспортирана до болнично заведение.
п.с. Осем тежки и близо 190 леки катастрофи са станали само в столицата през изминалото денонощие. Още 28 тежки катастрофи са станали в страната за последните 24 часа.

-
- потребител
- Регистриран: 27 юли 2007, 23:16
- Модел на автомобила: Mitsubishi Lancer 2.0 DI-D 140hp Instyle
... хем си модератор
, чети малко по задълбочено
. "Дърпаме" - с ВЪЖЕ. Не ГОНКИ!
Модератор, но човек и то окьоравяващ
Сорка 

Модератор, но човек и то окьоравяващ

Последна промяна от iztreshtql на 06 юни 2008, 17:57, променено общо 1 път.
- amplified
- потребител
- Контакти:
и аз същото бях прочел, явно контекста ти куца щом ни хвана двама на въдицата 

- cenzor
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
- Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp