Нова наредба реже главите на дръзките шофьори!
- vaskoneti
- потребител
- Регистриран: 09 ное 2006, 22:18
- Модел на автомобила: форд ескорт 1.6i 16v zetek Ghia Combi'96 max speed 210 km/h 089/663-52-52
VW GOLF 1.9 TDI 110 ps 1999г. - Местоположение: Разград
- Status: Извън линия
Няма страшно, слагай и ползвай, спряха ме с него полисмен го гледаше като " Голям камък" ама намери за друго да се хване, и 20лв. заминаха бадева !cossy написа:Аз си купих точно преди да се пусне тая тема, баси излъгацията!
With knowledge, comes great power.
With power, comes great responsibility.
With responsibility, comes great wisdom.
With power, comes great responsibility.
With responsibility, comes great wisdom.
-
- потребител
- Регистриран: 07 дек 2007, 14:26
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8TD, FORD FIESTA 1.1MI
Колеги без да съм най-големия праведник пред ЗДП мисля, че е по добре да се спазват горе долу ограниченията за скороста околкото да монтирам антирадар в автомобила си.Другото което знам със сигурност е, че трудно ще се намери катаджийски радар който да е настроен и да засича превишение на скороста без да е даден поне 15-20 км.аванс, а именно ако ограничението е 50км/ч. радара засича ако се движиш с 70км/ч. ( с малки изключения в по-малките населени места)та моя въпрос към използващите антирадари, намаляващи само за пред КАТ (радара) е: Не са ли ви достатъчни тези 20 км/ч. над ограничението?Мен лично никога не са ме спирали за превишена скорост движейки се със скорост в рамките на 20км/ч. над ограничението.Моето мнение е, че антирадара може да те спаси от КАТ, но както каза колегата Любо едвали ще писне преди да стане ПТП.
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Вече радарите ги настройват с 10 км над ограничението. Тези които ги слагат 20-30-50-70 км над ограничението го правят с цел изнудване, защото ако радара те засече показанието влиза в паметта и ако в последствие няма акт се пишат обяснения и следват наказания.
За мен специално антирадара е от полза, когото се разсея от нещо и не видя, че съм превишил с 10-20 км ограничението, а от 11-20 км са 50лв (толкова ми е бензина до София и обратно).
За мен специално антирадара е от полза, когото се разсея от нещо и не видя, че съм превишил с 10-20 км ограничението, а от 11-20 км са 50лв (толкова ми е бензина до София и обратно).
- chains
- потребител
- Регистриран: 08 мар 2005, 23:25
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 TDI `94 CLX Turnier & Focus 1.6 V16 `00 Turnier
Сори, че се отплесквам от темата!
За темата с камерите - колеги трябва да се радваме, че все още не са масово разпространени у нас, защото вече щяхме да сме го решили въпроса със задръстванията - просто нямаше да останат правоспособни водачи /средностатистическия софиянец докато отиде на работа ще нулира актива от точки в контролния талон/!
Ако някой от Вас е карал в Лондон ще знае за какво става въпрос - там се кара като мишка, защото буквално целия град бъка от камери, детектори и какви ли не датчици, а глобите са умопомрачаващи дори за англичаните и неизбежни /абе стъпиш ли на криво, 100% ще те резнат/
пп: затова дайте да не се впрягаме много и да си свиркаме, че и без туй това градския транспорт е препълнен в пиковите часове и вземат ли ни книжките ще трябва да ходим пеша на работа!
За темата с камерите - колеги трябва да се радваме, че все още не са масово разпространени у нас, защото вече щяхме да сме го решили въпроса със задръстванията - просто нямаше да останат правоспособни водачи /средностатистическия софиянец докато отиде на работа ще нулира актива от точки в контролния талон/!
Ако някой от Вас е карал в Лондон ще знае за какво става въпрос - там се кара като мишка, защото буквално целия град бъка от камери, детектори и какви ли не датчици, а глобите са умопомрачаващи дори за англичаните и неизбежни /абе стъпиш ли на криво, 100% ще те резнат/
пп: затова дайте да не се впрягаме много и да си свиркаме, че и без туй това градския транспорт е препълнен в пиковите часове и вземат ли ни книжките ще трябва да ходим пеша на работа!
-
- потребител
- Регистриран: 17 окт 2006, 18:30
- Модел на автомобила: Fiesta 1.25 Zetec 16V
Преди около година гледах филм по този повод.
На един актьор му вкараха снимката в компа и го обявиха за издирване. Той си беше сложил най-обикновени очила и мустаци. Нито една камера не го разпозна
Та и с колите има нещо подобно. И през 100 метра камери да сложат- ефект никакъв. Трябва преди това някой да ни спира и глобява, защото не ни се виждат номерата от мръсотия
На един актьор му вкараха снимката в компа и го обявиха за издирване. Той си беше сложил най-обикновени очила и мустаци. Нито една камера не го разпозна

Та и с колите има нещо подобно. И през 100 метра камери да сложат- ефект никакъв. Трябва преди това някой да ни спира и глобява, защото не ни се виждат номерата от мръсотия

Във форума всеки носи радост. Един на влизане, друг на излизане...