Orion 94 1.8 16v ГАЗ ?
-
- потребител
- Регистриран: 03 сеп 2008, 10:34
- Модел на автомобила: Ford orion 1.8 16v
- Status: Извън линия
Orion 94 1.8 16v ГАЗ ?
Здравейте от близо 1 година имам форд орион 94-та година 1.8 16в 105 коня
минал съм му вече 18000 км
колата е на реални вече 102000 км но понеже разхода от 10 на 100 който си е постояна константа при моето каране не ми харесва при днешните цени на горивото а именно 1.97 за а95
та въпроса ми е този двигател
понася ли му добре газова уредба била тя обикновенна . за ГИ не можем и да си го помислим
евентуални проблеми усложнения и така нататак !
ще съм много благодарен ако има хора който ми отговорят конкретно на зададените от мен въпроси
а да няма подмятания от рода използвай търсачка или нещо от рода ако пък има такива
да приложат линк да прочета
като не просветен
минал съм му вече 18000 км
колата е на реални вече 102000 км но понеже разхода от 10 на 100 който си е постояна константа при моето каране не ми харесва при днешните цени на горивото а именно 1.97 за а95
та въпроса ми е този двигател
понася ли му добре газова уредба била тя обикновенна . за ГИ не можем и да си го помислим
евентуални проблеми усложнения и така нататак !
ще съм много благодарен ако има хора който ми отговорят конкретно на зададените от мен въпроси
а да няма подмятания от рода използвай търсачка или нещо от рода ако пък има такива
да приложат линк да прочета
като не просветен
-
- потребител
- Регистриран: 02 ное 2008, 13:55
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 16V 1995 комби
Fopd Fusion 1.6 - Местоположение: Дупница
Re: Orion 94 1.8 16v ГАЗ ?
Няма да имаш никакви усложнения там където ходиш да ти я поставят настояваи да ти поставят минимум 5 кихалки 4 на смукателния колектор на всеки цилиндар по една и една на кутията на въздушния филтар . На пъви и четвърти цилиндар се поставят отгоре а на втори и трети отдолу на смукателния колектар.Така ще си сигорен 99 процента и да гръмне някога няма вероятност да спука нищо.Аз от две години карам с обикновена газова поставени са 6 кихалки и няма проблем .Ако някой те плаши че гърмят колектори или на някой му се е случило такова нещо сто процента е сигорно че не са му поставени достатъчно кихалки и майстора си е оставил ръцете дето се казва.Обикновена газова Ловато с 30 литрова бутилка и шесте кихалки с поставянето ми струваше 500 лева. >:D<:
- kEFi
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi
Това с многото кихалки си го спести. 1 е достатъчна. Обикновенас електрическо управление+кадърен монтаж+прилична поддръжка от твоя страна+безпроблемни години каране и изминати стотици хиляди километри...
-
- потребител
- Регистриран: 25 яну 2009, 16:36
- Модел на автомобила: форд фиеста
Аз имам фиеста 1.25 ZETEC 2001г. гори 5.0 извън града с настъпване, а градско 7.2 с климатик като я кара жена ми/гали я/. При тази цена на бензина се замислям за газ, но за Газов инжекцион. Разбрах, че този модел двигател е много проблемен с газта и много се замислям. При цена 1200лв. на инжекциона ще му избия цената след 18000-20000км. За мен са около 4 години.
Имам приятел който кара служебна фиеста с газов инжекцион и каза че изобщо не работи!!! Не знам направо съм раздвоен
Имам приятел който кара служебна фиеста с газов инжекцион и каза че изобщо не работи!!! Не знам направо съм раздвоен
-
- потребител
- Регистриран: 02 ное 2008, 13:55
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 16V 1995 комби
Fopd Fusion 1.6 - Местоположение: Дупница
Рискуваш 500 лева за обикновена газова уредба и ако не ти хареше как върви винаги можеш да превключиш копчето и да си караш отново на бензин.Но ако останеш доволен ще си икономисал 700 лева от инжекциона плюс разликата от цената на бензинаivoli написа:Аз имам фиеста 1.25 ZETEC 2001г. гори 5.0 извън града с настъпване, а градско 7.2 с климатик като я кара жена ми/гали я/. При тази цена на бензина се замислям за газ, но за Газов инжекцион. Разбрах, че този модел двигател е много проблемен с газта и много се замислям. При цена 1200лв. на инжекциона ще му избия цената след 18000-20000км. За мен са около 4 години.

-
- потребител
- Регистриран: 03 сеп 2008, 10:34
- Модел на автомобила: Ford orion 1.8 16v
говорих с един приятел на тема газови уредби и ми каза че имало ламбда контолер който вършел добра работа
някой слагал ли е такава газова уредба
някой слагал ли е такава газова уредба
- dimbatami
- потребител
- Регистриран: 31 яну 2007, 20:38
- Модел на автомобила: Orion 1.8EFI 16V 105конйе и мондео 1.8 tdi 90 конйе
колега имам същия автомобил със същия двг.от 4 г. е на газ работи идеално слагасе една кихалка и електрически изпарител секви др. глупости са излишни пробвалсамги не се набутваи с пари препоръчвамти изпарител ловато или неговата турска реплика волтран сичко и е еднакво просто си намери добър маистор за монтаж