NLP
- lubomirov89
- потребител
- Регистриран: 01 сеп 2010, 13:49
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 16v FYDA
- Status: Извън линия
NLP
Здравейте колеги, понеже не успях да намеря мнения за изпарител NLP, пускам една темичка. Предстои ми поставяне на такъв изпарител и искам да се допитам до хора, които карат с такъв изпарител. Като разход на газ как е, поддръжка, проблеми и т.н. Понеже цената му ме устройва, пък и има 1 година гаранция реших да се доверя, но това ще стане чак след 5-ти юли. Благодаря предварително на отзовалите се!
- lubomirov89
- потребител
Re: NLP
Здравейте от мен. Днеска ми бе поставен въпросният изпарител за който става въпрос от темата. Явно никои не е карал с изпарител на толкова безизвестна марка и искам да кажа, че на външен вид са го докарали. Пича го постави днеска и съм много очарован от него, но може би защото предишния беше много калпав. Като засека разход и допълнителни впечетления ще споделя. Това е от мене за сега.
- lubomirov89
- потребител
Добре колега, ще кача снимки за да видите за какво става въпрос, но утре.
- DEZNAM
- потребител
- Регистриран: 22 авг 2006, 08:57
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 Zetec 95год Ford Galaxy 2011 2.0TDCI , Ford Galaxy 2015 2.0 TDCI и SEAT ALHAMBRA 2015 2.0 TDI
- Контакти:
Аз съм с Газов инжекцион на NLP тя е турска фирма.Иначе от както съм я монтирал преди 5 хиляди км до сега не дава проблеми всичко е наред.Мисля ,че и като цена и като работа е добре . Изпърителя ако издаде багажа има ремонтен комплект мембрани те са по 25-30 лв комплекта и това е 

...........
- lubomirov89
- потребител
Eто и снимките които казах че ще кача. Малко късно, но имах малко ангажименти.
Нещо не иска да се качват снимките.... http://lubomirov89.snimka.bg/automobile ... -mi.691882" onclick="window.open(this.href);return false; , ето тук има сниммките на изпарителя, и малко занимавка с един подлакътник, който го сложих малко нависочко, и е малко протрит , но на мен ми е що годе удобно.
Нещо не иска да се качват снимките.... http://lubomirov89.snimka.bg/automobile ... -mi.691882" onclick="window.open(this.href);return false; , ето тук има сниммките на изпарителя, и малко занимавка с един подлакътник, който го сложих малко нависочко, и е малко протрит , но на мен ми е що годе удобно.
- lubomirov89
- потребител
И само да добавя, че впечатленията от изпарителя са добри, с едно НО гори пак като ламя и нема оправия и туи е. Ония ден си я засякох 18/100. Просто прекрасен разход за който никога даже не съм си и мечтал.
- lubomirov89
- потребител
Смених няколко изпарителя, нови, стари и всичките са читави и си гори кат ламя и нема оправия. Какво е това животно.....нямам си и представа.
- dimbatami
- потребител
- Регистриран: 31 яну 2007, 20:38
- Модел на автомобила: Orion 1.8EFI 16V 105конйе и мондео 1.8 tdi 90 конйе
Колега ти като си сменил толкова изпарители не ти ли иде че мотора ти гори много не заради изпарителите а от самото двг .Как е при тебе с автоматичен смукач или ръчен
Според мен ти работи като на смукач и затова гори много сподели как е при тебе 

- lubomirov89
- потребител
Зареждал съм на много места, но не е от това и мисля, че открих проблема за разхода ми, но ще споделя с вас ако успея да го елиминирам.
- lubomirov89
- потребител
Така колеги, днес ходих до Плевен и по конкретно до моторкрафт магазина и бяха закупени свещи и въздушен филтър. Като се прибрах последва тяхната смяна, сглабям всичко и паля и едни неравномерни обороти, двигателя се тресе и само си викам мамка му отново нещо не е в ред, но аз съм упорит и злезнах на малка разходка. Спирам пред нас мотора мърка, имах чувството, че не свещи и филтър съм сменил, ами целия двигател. Оборотите се бяха вдигнали до 1200, регулирах ги и сега да чукна на дърво върви на оса. В ниските вече като подам не се чуди да тръгва ли да пресецва ли или да спира, ами направо си се набира прилично. Сложих шампионки и се чудя дали не сгреших но само времето ще си покаже понеже все още не съм финансово стъбилен, но моторкрафт на следваща смяна на маслото. Между другото стария филтър които ми дадоха преди да го сменя днеска беше по широки не беше за нея но това загрях едва оня ден (след около 8000 км
), но здраве да е . Надявам се разхода ми да падне, защото вече ще ме побърка тази кола. Поздрави от мен и ще докладвам какъв е разхода при следващо зареждане.

- lubomirov89
- потребител
смукача е автоматичен.dimbatami написа:Колега ти като си сменил толкова изпарители не ти ли иде че мотора ти гори много не заради изпарителите а от самото двг .Как е при тебе с автоматичен смукач или ръченСпоред мен ти работи като на смукач и затова гори много сподели как е при тебе
- lubomirov89
- потребител
http://lubomirov89.snimka.bg/automobile ... 2.28028593" onclick="window.open(this.href);return false; http://lubomirov89.snimka.bg/automobile ... 2.28028594" onclick="window.open(this.href);return false; Понеже нямам фотоапарат пък с телефона не ми харесва как става, свалих изображенията от нета, но моя карбуратор е същия.
- dimbatami
- потребител
- Регистриран: 31 яну 2007, 20:38
- Модел на автомобила: Orion 1.8EFI 16V 105конйе и мондео 1.8 tdi 90 конйе
Колега малък съвет от опита ми с форд карбуратори тип weber следствие на времето и голямата употреба тези карбове започват да работят на смукач понеже се разчита на биметална пластина а тя променя чуствителноста си и работи неправилно тоест на смукач от там и разхода скача.Практика е да се преправят от авт.на ръчни със жило тогава разхода и вървенето се възвръщат . 

- lubomirov89
- потребител
Колега чесно казано го следя редовно понеже се изменят оборотите и не е от него, изключва си когато почне да излиза от бялото, но не ми пречи да развия клапата от стеблото което я държи за пробата.