Съвет за/против газов инжекцион на Fiesta 96" 1.25 Zetec
- urgan
- Потребител
- Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA - Status: Извън линия
Re: Съвет за/против газов инжекцион на Fiesta 96" 1.25 Zetec
Какво толкова сте се хванали с това избиване и за колко време щяла да се избие газовата. Ако колегата има пари, да слага смело. Може за 2-3 години да се избие но след тези три години ще се вози за без пари, а ако не сложи ГИ пак ще си кара на бензин през същите три години и кое според вас е по на далавера?
-
- потребител
- Регистриран: 20 дек 2010, 17:30
- Модел на автомобила: ford fiesta 1.1
- Status: Извън линия
е там е проблема,че най-вероятно няма да я държи толкова.Много рядко човек държи колата си повече от 4-5 години.И аз подкрепям мнението"не се заниваваи с глупости".Караи си на бенз да ти е мирна главата.А за "мушиците",които ти влизат в главата не се тормози,при всички ни е така,винаги мислим,че чуждото е по-хубаво,че съседа е по-добре от нас или в конкретния случаи,че като карам еди къв си модел кола с еди кво си гориво ще ми е по-добре,по-удобно,по-евтино и тн.Ти си се познаваш най-добре и си знаеш възможостите и предпочитанията,точно за това си взел фиеста на бенз,а не мондео на метан примерно.
ПП:Към модератора,които ме/ни упрекна,че не пишем по темата
Първо се извинявам,ако е така,просто аз имам фиеста 1.8д и съм много доволен.
Имал съм щастието да карам фиеста 1.4 90кс и ми напълни душата(говорим за паргавина),в сравнение с моята,но както казах всеки сам решава за себе си,
Просто дадох малко по-различна алтернатива на колегата.
ПП:Към модератора,които ме/ни упрекна,че не пишем по темата
Първо се извинявам,ако е така,просто аз имам фиеста 1.8д и съм много доволен.
Имал съм щастието да карам фиеста 1.4 90кс и ми напълни душата(говорим за паргавина),в сравнение с моята,но както казах всеки сам решава за себе си,
Просто дадох малко по-различна алтернатива на колегата.
- dimkar
- потребител
- Регистриран: 03 мар 2007, 23:21
- Модел на автомобила: Nissan
Добре де, от какво си толкова доволен? Я си сметни колко лв плащаш за 100 км преход и тогава се хвали. Всеки разправя колко малко му харчи дизела, ама като го обърне в пари и ахне.mirro_23 написа:...просто аз имам фиеста 1.8д и съм много доволен...

- kEFi
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi
Ясно, точно и конкретно!nistel написа:Не намерих тема за тази кола и двигател та да попитам: разхода на година ми е 5-6000 с изглед да се увеличава постепенно. Карам предимно градско на къси растояния и го през интервал от време. Тоест в не малка част от времето я карам студена. Вмомента по груби сметки гори около 10-11 на тази експлоатация зимно време. Лятото средния разход пада до около 9, но защото влиза и извънградско предполагам.
Разгледах какво се предлага и се колебая какъв ГИ да избера или да я оставя на бензин. Цената не ме притеснява толкова предпочитам да дам повече, но да съм спокоен, че всичко ще е наред стига да има смисъл. Ако няма да има разлика от 800лв и от 1200лв за тази кола нямам нищо против - все пак идеята е да се спести някой лев, но не бих го направил за сметка на съкращаване на живота на колата. Прочетох, че някои Фордове имат проблеми с нагаряне на клапаните. Дали моя е от проблемните?
Последната година налях над 2000лв за нея (нови гуми, лети джанти, съединител, лагер помпа, климатик, гърнета) а преди 4 години, когато я взех смяна всички ремъци, ролки и други дребни неща като всичко е избирано от най-качественото така така, че не искам да рискувам да прецакам двигателя. Досега ми служи много вярно като искам да я ползвам живот и здраве още около 3-4 години ако не излязат сериозни проблеми.
Та как мислите има ли смисъл да я направя на газ и ако да какво бихте ми предложили? Лошото е, че съм от Бургас а тук май никъде не слагат качествени ГИ. Ако трябва ще "отскоча" до Софийско ..
Също възможно ли е преместването на ГИ на друга кола, че от време на време ми се иска да взема нещо с повече кончета и засега навреме ми идва акъла в главата, но някой ден може да не издържа и да взема друга. От познати съм чувал, че това е възможно.
Въпроса не е какъв форд да си купи? Посочено е кога евентуално би бил на дневен ред и при какви обстоятелства!
Посочено е какъв е повода - разходи за гориво!
Имаме обмислени вариянти, указания за начин на ползване и приблизителни данни за начина на употреба!
Молбата е за консултация с колеги по формулираните алтернативи на определената даденост - бензинова Фиеста!
Човека вече получи това, което търсеше, при това без да се налага да си купува нова кола на старо!