Скоростна кутия... теч на масло

Остана ли някой да кара на бензин? LPG, Метан. Съвместимост, проблеми, препоръки.
knockouta
потребител
потребител
Регистриран: 27 юли 2008, 15:08
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 16v 99
Status: Извън линия

Скоростна кутия... теч на масло

Мнение от knockouta » 23 сеп 2011, 19:59

Здравейте колеги, имам няколко проблема :( Така по важния е ... по мой наблюдения тече масло от скоростната кутия къде влиза лявата полуоска ( от страната на шофьора), онзи ден докато карах в купето се появиха странни звуци ... все едно се е скапал тампон на двигател ама не е... мисля че от там където тече маслото се чува едно тракане... скоростите влизат перфектно и колата се движи добре... имам съмнения че звуците може да са отдоло от генерация но утре ще я кача на канал да видя... и другия ми проблем е от 2-3 месеца... колата работи на 3 цилиндара на бензин 4-тия много слабо се усеща а като вкл. на метан съмвсем спира 4-ти... не е от метана 100% имам съмнения да не гарнитурата да заминава леко (вода не се губи, свеща е кафява леко червено) другото което ми казаха че може да е от бобината :)

Дано да сте ме разбрали... не разбимра много и го написах така както мога :)
Благодаря предварително _friends_

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд
Контакти:

Re: Скоростна кутия... теч на масло

Мнение от ЯЛТА » 23 сеп 2011, 20:35

При работа на метан повечето повреди са по газоразпределителния механизъм, поради по високата температура на изгаряне на горивната смес. Измери компресията на цилиндрите, смени за проба и бобината ако ти е възможно, провери клапаните да няма някой пропаднал. А полуоската ще трябва да се демонтира за да се види положението зад маншона на какво дередже е, да не е пък каре, ако щрака при завой.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО

sierr4otoo
потребител
потребител
Регистриран: 23 яну 2011, 17:55
Модел на автомобила: Sierra 1,6 GL

Мнение от sierr4otoo » 23 сеп 2011, 22:21

Според мен нито единия от тези два проблема не търпи отлагане. Ако скоростната кутия наистина губи масло няма да изкара дълго така че не търпи отлагане. Ако 4-ти цилиндър не работи заради клапан пак не търпи отлагане защото леглото или клапана ще прегори нацяло и ремонта ще е доста скъп.
Проверка на свещ кабел и по възможност бобина ще даде отговор до някъде защо този цилиндър не бачка другото нататък е премерване на компресията на топъл двигател.Виж какво можеш да провериш и ако решиш пиши а ние ще се опитаме да помагаме.

knockouta
потребител
потребител

Мнение от knockouta » 24 сеп 2011, 14:34

Мерси за отговорите... колата е спряна от движение до отстраняване на проблемите :) така кабели нови съм сложил на 4 дена и свещите са окей... бобина ще търся през седмицата :) казаха ми за една течност която се сипва в антифриза и запълва малки дупки в гарнитурата ако е там проблема :)за това скоростната кутия ще се заемем другата седмица и ще пиша за помощ и решения :) приятен уикенд на всички и без аварии :)

P.S метана е инжекция :) бях сложил и Flashlube ама леко свърши :D

sierr4otoo
потребител
потребител

Мнение от sierr4otoo » 24 сеп 2011, 22:16

На какви километри е колата след поставянето на метана.
Питам та да погадаем каква е вероятността да е прегорял клапан.Измерването на компресията е по евтино от нова бобина но ако намериш бобина за проба окей.

knockouta
потребител
потребител

Мнение от knockouta » 25 сеп 2011, 12:21

Ами горе долу е на 10 000км :)

sierr4otoo
потребител
потребител

Мнение от sierr4otoo » 26 сеп 2011, 22:20

Мисля че е рано да прегори клапан но не се знае в какво състояние са били при поставянето на метана. Клапаните на този мотор се регулират на всеки 150 000 км. пробег. Нека хора с повече опит с тези мотори слагали газови или метанови уредби да споделят опит.

Отговори

Върни се в “АГУ - Алтернативни Горивни Уредби”