Скоростна кутия... теч на масло
-
- потребител
- Регистриран: 27 юли 2008, 15:08
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 16v 99
- Status: Извън линия
Скоростна кутия... теч на масло
Здравейте колеги, имам няколко проблема
Така по важния е ... по мой наблюдения тече масло от скоростната кутия къде влиза лявата полуоска ( от страната на шофьора), онзи ден докато карах в купето се появиха странни звуци ... все едно се е скапал тампон на двигател ама не е... мисля че от там където тече маслото се чува едно тракане... скоростите влизат перфектно и колата се движи добре... имам съмнения че звуците може да са отдоло от генерация но утре ще я кача на канал да видя... и другия ми проблем е от 2-3 месеца... колата работи на 3 цилиндара на бензин 4-тия много слабо се усеща а като вкл. на метан съмвсем спира 4-ти... не е от метана 100% имам съмнения да не гарнитурата да заминава леко (вода не се губи, свеща е кафява леко червено) другото което ми казаха че може да е от бобината
Дано да сте ме разбрали... не разбимра много и го написах така както мога
Благодаря предварително

Дано да сте ме разбрали... не разбимра много и го написах така както мога

Благодаря предварително

- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Re: Скоростна кутия... теч на масло
При работа на метан повечето повреди са по газоразпределителния механизъм, поради по високата температура на изгаряне на горивната смес. Измери компресията на цилиндрите, смени за проба и бобината ако ти е възможно, провери клапаните да няма някой пропаднал. А полуоската ще трябва да се демонтира за да се види положението зад маншона на какво дередже е, да не е пък каре, ако щрака при завой.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
-
- потребител
- Регистриран: 23 яну 2011, 17:55
- Модел на автомобила: Sierra 1,6 GL
Според мен нито единия от тези два проблема не търпи отлагане. Ако скоростната кутия наистина губи масло няма да изкара дълго така че не търпи отлагане. Ако 4-ти цилиндър не работи заради клапан пак не търпи отлагане защото леглото или клапана ще прегори нацяло и ремонта ще е доста скъп.
Проверка на свещ кабел и по възможност бобина ще даде отговор до някъде защо този цилиндър не бачка другото нататък е премерване на компресията на топъл двигател.Виж какво можеш да провериш и ако решиш пиши а ние ще се опитаме да помагаме.
Проверка на свещ кабел и по възможност бобина ще даде отговор до някъде защо този цилиндър не бачка другото нататък е премерване на компресията на топъл двигател.Виж какво можеш да провериш и ако решиш пиши а ние ще се опитаме да помагаме.
-
- потребител
Мерси за отговорите... колата е спряна от движение до отстраняване на проблемите
така кабели нови съм сложил на 4 дена и свещите са окей... бобина ще търся през седмицата
казаха ми за една течност която се сипва в антифриза и запълва малки дупки в гарнитурата ако е там проблема
за това скоростната кутия ще се заемем другата седмица и ще пиша за помощ и решения
приятен уикенд на всички и без аварии 
P.S метана е инжекция
бях сложил и Flashlube ама леко свърши 

P.S метана е инжекция

-
- потребител
На какви километри е колата след поставянето на метана.
Питам та да погадаем каква е вероятността да е прегорял клапан.Измерването на компресията е по евтино от нова бобина но ако намериш бобина за проба окей.
Питам та да погадаем каква е вероятността да е прегорял клапан.Измерването на компресията е по евтино от нова бобина но ако намериш бобина за проба окей.
-
- потребител
Ами горе долу е на 10 000км 

-
- потребител
Мисля че е рано да прегори клапан но не се знае в какво състояние са били при поставянето на метана. Клапаните на този мотор се регулират на всеки 150 000 км. пробег. Нека хора с повече опит с тези мотори слагали газови или метанови уредби да споделят опит.