Focus 2.0, Zetec 16v, 131к.с.
-
- потребител
- Регистриран: 03 апр 2011, 13:58
- Модел на автомобила: Ford Focus C-max, 1.8 Duratec HE, 120 к.с., бензин
- Status: Извън линия
Focus 2.0, Zetec 16v, 131к.с.
Здравейте,
Попрочетох по-важните теми от форума за това на кои двигатели е хубаво и на кои не е да се слагат газови уредби. Моят двигател е Zetec 2.0, 16v, 131к.с. и някъде четох, че за Zetec 1,8 и 2,0 не е препоръчително да се слага газова, защото горели клапаните. На друго място пък четох, че нямало проблем. Питането ми е има ли някой тук, който е със същия двигател да сподели мнение и опит. Ще съм много благодарен, понеже от скоро го имам Фокуса и съм засякъл, че извънградско за 168 км изгори 10.08л. Не ми се вярваше и го засякох втори път - 163 км - 10.01л. Градското в момента е около 12 л.
Ще съм много благодарен и ако някой сподели къде в София ( и околностите ) може да се сложи читава газова уредба и съответно майсторите да си разбират от работата. И най-важният въпрос - колко ще струва удоволствието.
Благодаря на всички отзовали се.
Попрочетох по-важните теми от форума за това на кои двигатели е хубаво и на кои не е да се слагат газови уредби. Моят двигател е Zetec 2.0, 16v, 131к.с. и някъде четох, че за Zetec 1,8 и 2,0 не е препоръчително да се слага газова, защото горели клапаните. На друго място пък четох, че нямало проблем. Питането ми е има ли някой тук, който е със същия двигател да сподели мнение и опит. Ще съм много благодарен, понеже от скоро го имам Фокуса и съм засякъл, че извънградско за 168 км изгори 10.08л. Не ми се вярваше и го засякох втори път - 163 км - 10.01л. Градското в момента е около 12 л.
Ще съм много благодарен и ако някой сподели къде в София ( и околностите ) може да се сложи читава газова уредба и съответно майсторите да си разбират от работата. И най-важният въпрос - колко ще струва удоволствието.
Благодаря на всички отзовали се.
-
- потребител
- Регистриран: 27 дек 2010, 11:58
- Модел на автомобила: Мондео 1996г. 1.8 16V бензин
Re: Focus 2.0, Zetec 16v, 131к.с.
Колега моя ескорт е инжекцион не е като твоето мондео, но пък мога да ти препоръчам със сигурност читави газаджии, които си разбират от работата и ще ти кажат веднага може ли или не като погледнат под капака ти. Аз ги намерих с препоръка преди почти пет години през които навъртях около 75000км на газ без да имам АБСОЛЮТНО никакви проблеми и продължавам да нямам. Не ми се е налагало да ходя при тях за ремонт единствено ходя веднъж годишно за прегледа за да ми сложат лепенка на бутилката и да съм сигурен, че всичко е ок. Супер приятно съм изненадан от резултата. Спестих хиляди левове с моята газова уредба ловато. Също мога да ти препоръчам да си сложиш и индикатор за газта вътре в колата за да разбираш колко газ ти остава, а не да слизаш и да отваряш багажника за да разбереш колко газ имаш
)) Оскъпява се с около 30лв май беше, но ще ти върши много полезна работа. Предупреждавам те че в сервиза отношението към клиента не е на върхово ниво
)) Куца им комуникацията много сериозно, но явно си разбират от работата. От много време се намират близо до бул.Сливница в Люлин http://argus-gas.com/contacts.php" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;

-
- потребител
- Регистриран: 29 окт 2008, 10:45
- Модел на автомобила: Форд Фокус 2.0 16v
Здравей колега. Имам същия Фокус като твоя и от един месец съм с газов инжекцион засега никакви проблеми и аз като тебе доста мислих и най накрая се реших така че сам си прецени. Проблема е да намериш читав газаджия дати сложи газовото както трябва а за клапаните не му мисли дебелички са .Моето газово е полско AG на добра цена ми дойде 900лв така че сам решавай.
-
- потребител
- Регистриран: 03 апр 2011, 13:58
- Модел на автомобила: Ford Focus C-max, 1.8 Duratec HE, 120 к.с., бензин
Доста време отне някой да отговори, но както се казва по-добре късно, от колкото никога.
Благодаря на Vivco и Wizard13 за мненията. Скоро мисля и аз да последвам примера с газифицирането, че започна да се усеща вече по джоба поредното увеличениена горивата. Аз пък открих един друг сервиз в София с доста добри оферти. Има и доста снимки, както и допълнителна техническа информация. http://www.fobos-bg.com/" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false; Ако някой все пак е ходил при тези пичове и има някакви впечатления, ще се радвам да ги сподели.

-
- потребител
- Регистриран: 29 окт 2008, 10:45
- Модел на автомобила: Форд Фокус 2.0 16v
Здравей колега слагай газ и не се замисляй. За този сервиз май имаше някакви отзиви тука във форума. От Бургас съм и не мога дати дам мнение за сервиза там тука при нас има един Станимир до стадион Нефтохимик той май е най читавия в Бургас.