Предложение за преструктуриране
-
- потребител
- Регистриран: 26 сеп 2007, 22:04
- Модел на автомобила: Rover 75
- Status: Извън линия
Предложение за преструктуриране
Знам, че това би било доста трудоемко, но може би е полезно. Предлагам да се преструктурира един от разделите на форума, като се създаде раздел "Модели" и в него да има под форуми - например Фокус, Фиеста, Ескорт и т.н. Така би било много по-лесно да се откриват теми свързани с моделите, отколкото сега, когато трябват часове за нещо и се получава излишно питане и преповтаряне на теми.
Как смятате - удачно ли е?
Как смятате - удачно ли е?
- cenzor
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
- Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
- Контакти:
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... A%F6%E8%FF" onclick="window.open(this.href);return false;

- Nuclear
- потребител
- Регистриран: 07 фев 2009, 19:51
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 2000г, бензин
Re: Предложение за преструктуриране
Koйто иска да помогне на някой друг, просто ще хвърли едно око и на другите раздели.
Сега например, ако се интересувам от темички за Focus, трябва да преровя всичките 5-6 раздела, като във всеки от тях, по-голямата част от темите са за други модели и повечето теми трябва да ги отворя, за да видя за кой модел става дума. Струва ми се разхвърляно.
Сега например, ако се интересувам от темички за Focus, трябва да преровя всичките 5-6 раздела, като във всеки от тях, по-голямата част от темите са за други модели и повечето теми трябва да ги отворя, за да видя за кой модел става дума. Струва ми се разхвърляно.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Аиде отново се започна, регистрира се някой и започва да ни обяснява как ще ни е по-добре, ПИСНА МИ ! И как успя да изровиш тема от една година, при положение че има по-пресна.
На есен надълго и широко го дискутирахме, разберете че така е по-удобно и така ще бъде.
На есен надълго и широко го дискутирахме, разберете че така е по-удобно и така ще бъде.
Значи ти като имаш зор да не се мъчиш да търсиш а да ти е на тепсия, а аз да се ровя из всички форуми щото искам да помагам, не ти ли е неудобно.Nuclear написа:Koйто иска да помогне на някой друг, просто ще хвърли едно око и на другите раздели.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Nuclear написа:Koйто иска да помогне на някой друг, просто ще хвърли едно око и на другите раздели.
Със заглавия като "помгнете", "проблем" и т.н. определено е трудно да намериш нещо.
Не им се сърди.
Само се огледай, че доста голяма част не могат и името да си напишат правилно.
Май понамаляха де

На пусналия темата му е само и единствено неговото мнение на главата.
А на модератора всички!
Сега да влизам на всеки един в мнението, да чета какъв му е проблема и да съчиня заглавие ли?
Не се сърди толкова на администрацията и структурата на форума.
Погледни нивото на интелект на една част от потребителите.

Търсачка на форума върши доста добра работа!
Както ти каза НАСКО, ще трябва малко труд и от твоя страна.
Не може всичко да ти е на тепсия.
- samsung_bg
- потребител
- Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г
Аз мисля, че всичките тези теми отдавна трябваше да са в коша, може би ще са по-малко гениите, на които ще им хрумват такива имеи.
Edit: идеи исках да напиша, не имеи
Edit: идеи исках да напиша, не имеи

Последна промяна от samsung_bg на 08 фев 2009, 11:08, променено общо 1 път.

- paci
- Модератор
имеи - с малко кореция в списването означава нещо другоsamsung_bg написа:Аз мисля, че всичките тези теми отдавна трябваше да са в коша, може би ще са по-малко гениите, на които ще им хрумват такива имеи.

Нека си пита човека бре.
Като не ни мързи ще пишем отговори и току виж се пооправили нещата

Дано се замислят за заглавията и да ползват търсачката
-
- потребител
- Регистриран: 13 май 2008, 10:17
- Модел на автомобила: Fiesta Techno 1.25
[quote="delial"]Знам, че това би било доста трудоемко, но може би е полезно. Предлагам да се преструктурира един от разделите на форума, като се създаде раздел "Модели" и в него да има под форуми - например Фокус, Фиеста, Ескорт и т.н. Така би било много по-лесно да се откриват теми свързани с моделите, отколкото сега, когато трябват часове за нещо и се получава излишно питане и преповтаряне на теми.
Подкрепям колегата. Рядко ми се налага да влизам във форума. Но по стечение на обстоятелствата станах собственик и на Ланча Капа, непознат за мен автомобил и се наложи да търся форума им. Организиран е точно по начина който предлага колегата. Удобно и бързо ми е да си намеря информацията която търся в раздела за Капа. За този модел няма нищо издадено като ръководство за ремонт или експлоатация и форума на Ланча много ми помогна в това отношение.
Подкрепям колегата. Рядко ми се налага да влизам във форума. Но по стечение на обстоятелствата станах собственик и на Ланча Капа, непознат за мен автомобил и се наложи да търся форума им. Организиран е точно по начина който предлага колегата. Удобно и бързо ми е да си намеря информацията която търся в раздела за Капа. За този модел няма нищо издадено като ръководство за ремонт или експлоатация и форума на Ланча много ми помогна в това отношение.
- ageorgiev
- потребител
- Регистриран: 28 юни 2009, 21:01
- Модел на автомобила: New Ford Focus 1.6 (100 hp) Duratec 5d Loder 1899 Tuning (2009)
- Контакти:
Този въпрос се коментира доста често. Според мен начина е да се направи анкета в продължение на 3-6 месеца. Ако превес вземе предлаганата тук схема, за да не се хаби излишен труд (, което е основният аргумент на групата с противоположно мнение - за запазване на статуковото) може просто да се добавят подфорум 1. Ка, Фиеста; 2. Ескорт, Фокус 3. Сиера, Мондео, Скорпио 4. Пума, Проб, Кугър (това може да се дебатира) и всеки да предцени къде да пише. Според мен - разделението по модели е най-логичното от всички 

Loder1899 в BG: http://www.pitlane-bg.com/ageorgiev@hotmail.bg" onclick="window.open(this.href);return false;"

- la4o
- потребител
- Регистриран: 19 яну 2005, 10:59
- Модел на автомобила: Mondeo '07 2.0 TDCi
- Контакти:
добре де, сега що ме дразниш?
айде стегнете се и осъзнайте, че няма как да се прехвърлят 28 000 теми в нова структура! и не, недейте да говорите за ентусиасти, които ще помогнат, защото вече N на брой пъти за около 6 години съм виждал ентусиазма на много хора! За пореден път ще кажа, че фразата "дайте да дадем" е типична за географските ни ширини, но на практика не е приложима!
айде стегнете се и осъзнайте, че няма как да се прехвърлят 28 000 теми в нова структура! и не, недейте да говорите за ентусиасти, които ще помогнат, защото вече N на брой пъти за около 6 години съм виждал ентусиазма на много хора! За пореден път ще кажа, че фразата "дайте да дадем" е типична за географските ни ширини, но на практика не е приложима!
- ageorgiev
- потребител
- Регистриран: 28 юни 2009, 21:01
- Модел на автомобила: New Ford Focus 1.6 (100 hp) Duratec 5d Loder 1899 Tuning (2009)
- Контакти:
Не ми е това идеята...la4o написа:добре де, сега що ме дразниш?
Разбрал си ме грешно. Идеята е да се създадат няколко нови подфорума, БЕЗ да се прехвърлят мнения и без да се трие сегашната структура

Loder1899 в BG: http://www.pitlane-bg.com/ageorgiev@hotmail.bg" onclick="window.open(this.href);return false;"

- Nuclear
- потребител
- Регистриран: 07 фев 2009, 19:51
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 2000г, бензин
Може и да се направи нещо като каталог - както е в разделите "Двигател и трансмисия" и "купе", разделени по модели и да се попълва от време на време. Вярно, че изисква усилия, но ми се вижда удобно.
- vonnn
- потребител
- Регистриран: 31 окт 2008, 08:27
- Модел на автомобила: Ford Мondeo 1.8 16V Zetec 115к.с GLX 94г.
Незнам за другите колеги как е ,но лично моето мнение е че раздел по "Модели" ще бъде много по удобно ,лесно и ще се отговаря по бързо и с повече мнения предполагам и по компетентни,междудругото това е 1 форум в който виждам да пуснеш тема и да няма 1 седмица отговор та и повече,а човека е в нужда
В раздела ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ е манджа с грозде ,в смисъл цъкаш на 10-15 теми е така просто ,щот не знаеш за каквъв модел става на въпрос от заглавието.А да не говорим да напишеш нешо в търсачката излиза за почти всички модели и години фордове сумати страници,и докато откриеш това дето търсиш вече си се отказал
Не знам може би това е направено с няква цел ли ,щот другите авто форуми за конкретни марки коли в 99% са си по модели и е доста удобно ,казвам го от личен опит някойи ги ползвам от доста години Фиат,Ланча ,Алфа Ромео,Волво,Деу ,БМВ и т.н Плюсове мога да изброявам още доста за по Модели ,но надали ще има смисъл щото са очебйни стига човек да влезе в който и да е друг форум на която и да е марка автомобил 

- paci
- Модератор
Да бе така е, прав си!
Манджа с грозде е!
С такъв интелект е същото и по улиците!
Заглавие "помощ", "моля помогнете", "странен проблем", "парно" (а вътре става дума за вентилатор) ....
К'вото и да структуририраме с такива заглавия ходи си намери нещо.
Да седна да оправям на всеки един такъв заглавието ли?
Сори за тъпашкия ми изказ.
Манджа с грозде е!
С такъв интелект е същото и по улиците!
Заглавие "помощ", "моля помогнете", "странен проблем", "парно" (а вътре става дума за вентилатор) ....
К'вото и да структуририраме с такива заглавия ходи си намери нещо.
Да седна да оправям на всеки един такъв заглавието ли?
Сори за тъпашкия ми изказ.
- vonnn
- потребител
- Регистриран: 31 окт 2008, 08:27
- Модел на автомобила: Ford Мondeo 1.8 16V Zetec 115к.с GLX 94г.
Така е прав си ,че е пълно с теми с неточни и неясни формулировки ,които объркват и удължават лутането из форума
Но се съгласи ,че ако раздела е по Модели примерно аз като собственик на Мондео ще се насоча направо към този раздел и вътре на каквато и тема да цъкна 99% ще е за Мондео,а не за Фиеста, Орион или др.модели .А така в раздела "ДВИГАТЕЛ и Трансмисия "на 1 страница тук там има някое точно оринтирано заглавие към конкретен модел на темата ,като "Скоростна кутия на форд фокус","Съединител Мондео"
А и другото което не ми се нрави особено,примерно аз питам за проблем някъкъв при моето Мондео със Зетеков ДВГ,отговаря ми собственик на Орион или Ескорт с карбуратор какъв подобен проблем имал и как го отстранил
Е аджиба как да стане ми кажи като нещата са малко по различни между тези модели ДВГ и др системи по автомобила 

- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Ами колега "манджата с грозде" си я правите вие!

Във форума има хора, които са тръгнали от Капри и са преминали през почти всички модели и ти е бедна фантазията какво им е минало през главата и ръцете. Радвай се, че въобще някой си прави труда да отговаря на неоформените ви въпросите, защото ако се направи по модели и човек си е продал Мондеото и си е взел Фокус, може и да не влезе в темите с Мондео.vonnn написа:... примерно аз питам за проблем някъкъв при моето Мондео със Зетеков ДВГ,отговаря ми собственик на Орион или Ескорт с карбуратор какъв подобен проблем имал и как го отстранилЕ аджиба как да стане ми кажи като нещата са малко по различни между тези модели ДВГ и др системи по автомобила

- paci
- Модератор
http://clubford.org/forum/viewtopic.php?f=40&t=32363" onclick="window.open(this.href);return false;
Глей го тоя герой!
Български не знае, не знае какво кара ...
Трябва сега да се пъна да му чета олигофреницата, да го питам кво е тва 1,4 ...
Малоумна работа
Ако ще с картинки да се направи пак ще има една доста голяма част която ще кликат на Мечо пух без значение какво ще има във питането.
Глей го тоя герой!
Български не знае, не знае какво кара ...
Трябва сега да се пъна да му чета олигофреницата, да го питам кво е тва 1,4 ...
Малоумна работа

Ако ще с картинки да се направи пак ще има една доста голяма част която ще кликат на Мечо пух без значение какво ще има във питането.