Проблем с педала на съединителя на фиеста 1990

Това се прави така! Няма смисъл да откриваме топлата вода.
Отговори
zlayer
потребител
потребител
Регистриран: 14 май 2006, 12:29
Модел на автомобила: fiesta 1.1 c
Status: Извън линия

Проблем с педала на съединителя на фиеста 1990

Мнение от zlayer » 29 апр 2007, 10:22

Колеги, имам един много дразнещ проблем с фиестата. Педала на съединителя ми щтрака след паркиране или изгасяне на двигателя. До като карам - няма проблеми, като я спра се чува едно "щрак" и се губи празния ход на педала и става по-твърд. След няколко натискания на педала се оправя. Така..... сменял съм тресчотка 3 пъти, два от които в МФ Варна с оригинална.След като МФ ми я смениха пак същото след 2 месеца. Накрая отидох до морга и си зех направо педал с тресчотка и ми я сложиха. И мина не мина време пак така шрака. Мисля си че може да от жилото??? Съединителя в МФ казаха че е 6, вече не знам........... Помогнете ако някои има мнение, моля, че много ме дразни

kikaha
потребител
потребител
Регистриран: 07 май 2007, 18:38
Модел на автомобила: TRANZIT 2000 8+1

Мнение от kikaha » 07 май 2007, 18:48

колега, аз имам транзит и същия проблем реших като си купих плстмасовите части за педала комплекта ми струваше 12 лв. и още нещо когато погледнах как е закрепен педала към купето забелязах че, по оста има доста свободно място за движение на педала /наляво нядясно/ това оправих с две големи метални шаиби според мен не е нормално и необходимо педала да се движи встани.това е. и от там се чупи зъбче на гребенчето свали си го сам огледай добре тази механика е елементарна.

zlayer
потребител
потребител
Регистриран: 14 май 2006, 12:29
Модел на автомобила: fiesta 1.1 c

Мнение от zlayer » 08 май 2007, 08:48

ще пробвам, мерси,бате :)

Потребителски аватар
terminatoro
потребител
потребител
Регистриран: 05 юни 2007, 08:57
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8tddi 2000г.
Chevrolet Epica 2.5 2009г.

Мнение от terminatoro » 23 юли 2007, 13:31

колега един майстор ми каза, че тресчотката почва да прещраква когато съединителят е тръгнал да си заминава.Педалът става по твърд и колкото и комплекта да сменяш,все тая.Става въпрос за пластините на притискателя.
ZETEC POWER!!!!!

Отговори

Върни се в “СЪВЕТИ / НАПРАВИ СИ САМ”