предпазване от намокряне Фиеста

Това се прави така! Няма смисъл да откриваме топлата вода.
Отговори
Потребителски аватар
kaktysa
потребител
потребител
Регистриран: 26 ное 2006, 15:46
Модел на автомобила: Fiesta
Status: Извън линия

предпазване от намокряне Фиеста

Мнение от kaktysa » 15 юли 2012, 17:14

Здравейте колеги.
След като минах през една голяма локва с моята фиестичка 1,3 , края на 94г. , тя започна да прекъсва, да се дави, абе нормален намокрен двигател. Тъй като гледам да си поддържам колата, питах в един сервиз дали все пак не могат да сложат някаква кора отдолу, както на по-новите коли. Казаха че няма за моя модел, казах хубаво, ще карам по-бавно през локвите просто. Тази зима реших да ползвам доста активно колата, и всяка сутрин я оставям да загрее, превключвам на газ и тръгвам. След което колата изгасва на светофара и не може да запали дълго време. Отварям капака и гледам има една буца лед в-у нещо което не знам със сигурност какво е, но прилича на бобина (онова завитото с пликчето).
Въпросното нещо го завих с пликче и сложих един картон пред радиатора и май- се оправи проблема. Обаче след по задълбочено оглеждане се оказа, че има един отвор м-у калника и там където влиза окачването, през която гумата хвърля пръски, които падат точно върху онова нещо, което сътветно като дупка го има и от другия калник,и там се хвърля вода пък към акумулатора. Вчера беше се хванах и нарязах от винил парчетии и запушух върпросните дупки, изолирах отчасти онова нещо и си облякох акумулатора. Надявам се с това леко да съм си предпазил количката. Ако има други части от двигателя които могат да се предпазят по някакъв начин, моля да споделите. Прилагам и снимки на творенията ми :). Въпросното нещо е на втората снимка.

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Ford Fiesta

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Re: предпазване от намокряне Фиеста

Мнение от HACKO » 15 юли 2012, 18:36

И колко смяташ, че ще издържи така импровизираната защита, преди торбичката да се напълни и да съсипе "защитения" детайл?
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

Потребителски аватар
kaktysa
потребител
потребител
Регистриран: 26 ное 2006, 15:46
Модел на автомобила: Fiesta

Мнение от kaktysa » 16 юли 2012, 20:50

Ми с пликчето издържа зимата без да дава много ядове, сега се надявам винила да го предпазва, а пликчето ще се маха.

expl0de
потребител
потребител
Регистриран: 28 яну 2009, 13:47
Модел на автомобила: 2006 Focus 1.6i

Мнение от expl0de » 04 сеп 2012, 00:00

Ако ти е равна отдолу колата можеш лесно да си направиш кора с лист пластмаса, дрелка и нещо за рязане.

Отговори

Върни се в “СЪВЕТИ / НАПРАВИ СИ САМ”