abs
-
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 18:26
- Модел на автомобила: MOndeo 2.0
- Status: Извън линия
paci написа:Имам един колега кара същата като моята обаче с 2 врати и изпълнение Ghia.
Има я тази екстра и и викаше "блокаж", обаче не е блокаж на диференцяла а е тракшънконтрол. Поне Disc така каза.
А бе баш блокаж на диференцияла е. На моето Мондео го има същото.При прибуксуване на едната гума диференциала автоматично вклучва и другата. Дори следи дали гумите превартат и ако превартат врашта автоматично гаста.Много полезна екстра.

България - страната на мечтите. Всечки мечтае да се махне от нея..........но не и аз!!!!!
- evg2
- потребител
- Регистриран: 06 сеп 2005, 10:33
- Модел на автомобила: Mondeo-комби 2.0-136 PS-NGA.-GHiA-1993г.
- Контакти:
Хилядя пъти я зачеквате тая тема,в тия коли няма и не е имало никакъв блокаж на деферинциал,това е система към АБС или АСР която блокира /спира/превъртащото/боксуващо/колело чрез спирачно усилие.Тя е шумна защото задействува мотора на АБС-а действува до 50 км/ч. нагоре не, след 96г. има и системаЕБВ която също чрез АБС разпределя спирачното усилие в/у колелетата в завой над 50 км/ч.
-
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 18:26
- Модел на автомобила: MOndeo 2.0
evg2 написа:Хилядя пъти я зачеквате тая тема, .
Тука не сам много съгласен с тебе.Когато едното колело пребуксува диференцияла автоматично зацепва другото колело.Това се разнява на блокаж на диференцяла защото и двете колела се вартат еднакво.Оттам нататак съшо както казват ти чрез абс-а се следи дали превартат колелата .И не съм съгласен че действа до 50 км/ч , защото сам изкарвал колата на писта Калояново и като влеза рязко в някой завой с 80 -90 км/ч системата съшо се включва

България - страната на мечтите. Всечки мечтае да се махне от нея..........но не и аз!!!!!
- demiro
- потребител
- Регистриран: 17 мар 2005, 00:36
- Модел на автомобила: голяма печка :)
Точно,а колегата дето казва че действа и след 50 км/ч.,това е ЕБВто за да не се заняся задницата,разпределя по-голямо,а ако е нужно и цялото спирачно усилие на предните колела в завой.evg2 написа:Хилядя пъти я зачеквате тая тема,в тия коли няма и не е имало никакъв блокаж на деферинциал,това е система към АБС или АСР която блокира /спира/превъртащото/боксуващо/колело чрез спирачно усилие.Тя е шумна защото задействува мотора на АБС-а действува до 50 км/ч. нагоре не, след 96г. има и система ЕБВ която също чрез АБС разпределя спирачното усилие в/у колелетата в завой над 50 км/ч.

-
- потребител
- Регистриран: 07 ное 2006, 11:00
- Модел на автомобила: Fiesta 1.25 zetec
- Контакти:
Здравейте ,при мен има и друг проблем ,ту действа АБС ту не действа !Много странно някои да ми каже възможните причини ? По този начин не смея да му се доверя ,защото не знам в кой момент ще откаже! А като не функционира АБС не действа и защитата против боксуване за която толкова говорим ! А и също така не свети никаква лампа ! Вие всички сте с Мондео а моята е една обикновенна Фиеста !!!