Как се китосва?
- peshaka
- потребител
- Регистриран: 20 апр 2008, 11:05
- Модел на автомобила: "89 Fiesta Mk3 1.3 mono J6B с АГУ
"88 Isuzu Trooper 2.2TD
"95 BMW e36 318tds - Местоположение: София
- Status: Извън линия
Как се китосва?
Това е темата имам идейка за нещо като на снимката,а също и веждите ми са тръгнали и смятам да го оправя докато не е сериозно.
Някой знае ли как точно се процедира,казаха ми да търкам пъвро с шкурка 80 ,след това преубразовател за ръжда,след това грунд, след нова кит,водна шкурка и спрей отгоре.
Така ли е наистина или не по-сложно
Някой знае ли как точно се процедира,казаха ми да търкам пъвро с шкурка 80 ,след това преубразовател за ръжда,след това грунд, след нова кит,водна шкурка и спрей отгоре.
Така ли е наистина или не по-сложно

Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.

- Shooter
- потребител
- Регистриран: 01 дек 2007, 12:23
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8 TDI 1996 Turnier Ghia
Ford Mondeo нова пръчка комби 2009 - Местоположение: Хасково
Re: Как се китосва?
имам опит с една корса която имах преди!
процедирам така:
1. вземам шлайфа и търкам ръждата докато излезе метал! може шлайфа да е с шкурка 80 или ако не помага диск абразивен и пиля. на местата където не влиза диска карам с четка ...телена на бормашина! а където и тя не влиза слагам абразивен камък с малък размер. целта е да светне метал дори и да има дупка или да се получи такава!
въпреки това остават черни ръждиви петна тук таме! обработвам ги с ръждопреобразувател за 24 часа!
2. търкам пак с шкурка и за основа слагам малко влакнест кид. на дупките парцал4е с влакнест кид!
3. търкам с 80 и слагам шпал кид! търкам с 120. попълвам ако има гладни места и търкам с 180.
4. ако профила е готов търкам с 500 и пръскам с шприц кид!
5. търкам с 1000!
май това е..... идва ред на боядисването....после
търкам с 3000 и лак и пак 3000!
после полиране!
е.....много ба4кане!
процедирам така:
1. вземам шлайфа и търкам ръждата докато излезе метал! може шлайфа да е с шкурка 80 или ако не помага диск абразивен и пиля. на местата където не влиза диска карам с четка ...телена на бормашина! а където и тя не влиза слагам абразивен камък с малък размер. целта е да светне метал дори и да има дупка или да се получи такава!
въпреки това остават черни ръждиви петна тук таме! обработвам ги с ръждопреобразувател за 24 часа!
2. търкам пак с шкурка и за основа слагам малко влакнест кид. на дупките парцал4е с влакнест кид!
3. търкам с 80 и слагам шпал кид! търкам с 120. попълвам ако има гладни места и търкам с 180.
4. ако профила е готов търкам с 500 и пръскам с шприц кид!
5. търкам с 1000!
май това е..... идва ред на боядисването....после
търкам с 3000 и лак и пак 3000!
после полиране!
е.....много ба4кане!

- peshaka
- потребител
- Регистриран: 20 апр 2008, 11:05
- Модел на автомобила: "89 Fiesta Mk3 1.3 mono J6B с АГУ
"88 Isuzu Trooper 2.2TD
"95 BMW e36 318tds - Местоположение: София
леле то било много сложно
много благодаря за съвета ще го следввам тия дни я закотвям ден -2 в гаража и се почва,а да знаеш китовете и преубразователя от къде се купуват ? смисал по железарии или ?

- Shooter
- потребител
- Регистриран: 01 дек 2007, 12:23
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8 TDI 1996 Turnier Ghia
Ford Mondeo нова пръчка комби 2009 - Местоположение: Хасково
ръждопреобразувател има в кауфланд! а китовете вземай вносни...по лесно се търкат.
- Еди
- потребител
- Регистриран: 20 фев 2008, 09:33
- Модел на автомобила: Oldsmobil Bravada
- Контакти:
колегата е прав, малко по-меки са... особено ако търкаш на ръка си е... м...Shooter написа:ръждопреобразувател има в кауфланд! а китовете вземай вносни...по лесно се търкат.
вземи си хубав мек инструмент... одереш ли кита да стане на черти или на ъгълчета се търка до изнемога...
не е лесно де... а как се вдишва този прах, не е истина. аз си чоплих носа цяла вечер след такава процедура

Успех!
- [RS]Coswort
- потребител
- Регистриран: 15 дек 2007, 00:27
- Модел на автомобила: ford orion 1,6D
и аз имах преживявания с кит
но аз минах много по набързо ...
шкурене до ламарина,влакнест кит,шкурене с п120 , пак кит ,пак шкурене, боята и айде нови брони
но ефекта е "отдалеко е яко
" иначе от близо си личи адски много... просто трябва да си майстор
пък и ми беше 1вото китосване
омесва се кита с втърдителя ,мисля че на опаковките пишеше пропорциите ... и не вярвай че ще се запалиш ако пушиш докато китосваш
но при самото шкурене работата е недей си игра... голяма пушилка голямо чудо.. каде имаш дупка по тялото са запушва
апък иначе всички работи можеш да си земеш от всеки авто магазин или бои-лакове
но трябва да им кажеш за какво точно ти трябва за брони-само влакнест кит(мисля че е по здрав,но само така си мисля;) ) иначе за ламарините би трябвало пак да става ... така де то става но немога ти кажа

шкурене до ламарина,влакнест кит,шкурене с п120 , пак кит ,пак шкурене, боята и айде нови брони

но трябва да им кажеш за какво точно ти трябва за брони-само влакнест кит(мисля че е по здрав,но само така си мисля;) ) иначе за ламарините би трябвало пак да става ... така де то става но немога ти кажа

-
- потребител
- Регистриран: 10 мар 2008, 15:44
- Модел на автомобила: Fiesta 1.1i, 1991
Здравейте колеги, имам въпросче по темата, взех си 250г кит от Практикер, в капачката има и една тубичка с втвърдител. На инструкцията пише "да се смесва в съотношение 2%". Проблема ми е, че не мога да отмеря 2% втвърдител на око
. Та, някой, който се е занимавал по-сериозно, ако може да даде някакви насоки.. 

- Еди
- потребител
- Регистриран: 20 фев 2008, 09:33
- Модел на автомобила: Oldsmobil Bravada
- Контакти:
Колега втърдителя ти е за всичкия кит. Сипваш си 1/4 примерно и слагаш 1/4 от втърдителя.
Пробвай отначало с по-малко, за да видиш колко бързо втвърдява и колко площ можеш да минеш с тоя кит.
Иначе, ако нямаш готовност, рискуваш да похабиш кита.
Успех.
Пробвай отначало с по-малко, за да видиш колко бързо втвърдява и колко площ можеш да минеш с тоя кит.
Успех.
-
- потребител
- Регистриран: 10 мар 2008, 15:44
- Модел на автомобила: Fiesta 1.1i, 1991
МерсиЕди написа:Колега втърдителя ти е за всичкия кит. Сипваш си 1/4 примерно и слагаш 1/4 от втърдителя.
Успех.