Въпрос за смукач на орион?

Това се прави така! Няма смисъл да откриваме топлата вода.
Отговори
viktor89
потребител
потребител
Регистриран: 21 дек 2007, 13:18
Модел на автомобила: FORD ORION
Status: Извън линия

Въпрос за смукач на орион?

Мнение от viktor89 » 29 дек 2008, 15:59

Дали е възможно на мястото на автоматичния смукач на форд орион 1.6 86 година да се сложи такъв ръчен от жигула или лада и аз незнам, сега в студа не иска да бачка нещо тоя смукач и трудничко пали и отива да гасне докато пазгрее малко, после става пушка.Тези снимки са от втория карбуратор който имам за тази кола, който пак за жалост е с автоматичен смукач и за нищо не става, просто да го видите точно какъв и по - разбиращите да кажат мнение по - въпроса, какви са вариантите за решаване.
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.

Потребителски аватар
peterdi_bg
потребител
потребител
Регистриран: 11 сеп 2008, 22:02
Модел на автомобила: n/a

Re: Въпрос за смукач на орион?

Мнение от peterdi_bg » 30 дек 2008, 12:14

Аз лично не знам дали може, но ако става въпрос за ръчен смукач, защо да не е от ФОРД. Ескорта вафла е с ръчен смукач, по-стария Орион предполагам също.

diesel 1,6 ако може да каже дали става да се сложи - нали и той е с такъв ескорт?
ЦЕНИ ЖИВОТА! УБИЙ СКОРОСТТА!

viktor89
потребител
потребител
Регистриран: 21 дек 2007, 13:18
Модел на автомобила: FORD ORION

Re: Въпрос за смукач на орион?

Мнение от viktor89 » 30 дек 2008, 12:41

Проблема е, че съм от Стара Загора и никъде не мога да намеря ръчен смукач за този карбуратор, реално автоматичния смукач е здрав, но незнам как да го настроя, бях го направил така, че напълно да затваря обаче после трудно връща и колата се дави всякаш и пак не е както трябва, изобщо тия автоматични смукачи са ташак работа и за това се чудя каква алтернатива може да се направи, защото така просто не става, не може лятото да пали от четвърт, а пък зимата да въртя 5-6 пъти и като запали докато загрее малко да играят оборотите и да иска да гасне, все пак е стара кола, ама е бензинка, би трябвало да пали пущината.

Отговори

Върни се в “СЪВЕТИ / НАПРАВИ СИ САМ”