Масло - Тотал за дизел...
- Ivan_sotirov
- потребител
- Регистриран: 12 окт 2006, 11:43
- Модел на автомобила: Ескорт
- Контакти:
- Status: Извън линия
Масло - Тотал за дизел...
Колеги, фордчето ми е 1.8 TDI, '95 и ми предстой смяна на маслото... Та понеже имам достъп до масло ТОТАЛ 10W40 и най-вече ми е без пари, моля ви да споделите бива ли го и да разчитам ли на него... От скоро карам дизел и още повече ТД, затова питам за мнение. В момента съм с Лики Моли 10W40.
Поздрави!
Иван Сотиров
Иван Сотиров
- Ivan_sotirov
- потребител
- Контакти:
- Ivan_sotirov
- потребител
- Контакти:
- Svetlix
- потребител
- Регистриран: 21 сеп 2006, 18:38
- Модел на автомобила: Nissan Almera SRi 1.6, 16V
- Контакти:
Ivan_sotirov, обърни внимание дали специално този модел масло е предназначено за турбо дизели. Някои ще кажат "е то нали е едно и също" ... да ама не! Миналата година като си взимах масло за форделата бях попаднал на Тексако на чиято тубичка пишеше, че е "подходящо за дизелови двигатели без принудително пълнене". Аз лично форделата за 7 години каране освен Валволин друго не и бях сипвал
На тубичката на Валволина пишеше, че е подходящ за всякакви видове дизелови двигатели с/без турбо.

- Ivan_sotirov
- потребител
- Контакти:
Svetlix, след като прочетох съвета ти, се обадих в сервиза да попитам какво точно е маслото и от там ме увериха, че е точно за ТД, дори са го сравнили с всички характеристики, който има ЛИКИ МОЛИ 10W40 за ТД и ми потвърдиха, че това масло е със същите параметри и качества! А до този момент от този сервиз са много коректни към мен и не са ме подвеждали / да не повярваш
/ и затова им имам доверие!

Поздрави!
Иван Сотиров
Иван Сотиров
-
- потребител
- Регистриран: 29 юни 2005, 16:01
- Модел на автомобила: Ford FOCUS 1.8 TDCi 115ps
Аз в момента съм със ТОТАЛ 10W40 и съм доволен. На околу 3000 е в момента. Преди карах само с Шел и бях супер доволен. После сипах Валволин 10W40 и съм отвратен от този боклук( имам предвид продаваната в България боза - иначе маслото си е много добро ). Та за ТОТАЛ купих го от ситроен и на самата туба си пише, че е за турбодизели. Сипвай смело....