Въпроси свързани с окачването на форд фиеста ...
- Racinga
- потребител
- Регистриран: 16 ное 2009, 23:51
- Модел на автомобила: Форд Фокус мк1
- Status: Извън линия
Въпроси свързани с окачването на форд фиеста ...
здравейте колеги, карам фиеста мк3. Проблема е че като минавам с 50-60км през по голяма неравност ( вдлъбнатина ) на пътя, даже ми се е и случвало и през легнал полицай да упирам, някаде отпред се чува този звук "Кккххх", не упира бронята в земята, а сякаш калника в гумата ? забелязах че този ефект го има като сложих гуми 175/70/13 ? на оригинално окачване съм. от какво може да е и какво е решението на проблема
че ми става гадно като чуя този звук ...

Последна промяна от Racinga на 12 юни 2011, 10:07, променено общо 2 пъти.
Drag Racing Pleven

- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Re: При неравност упирам ? къде ?
Има вариант ако си с по-широки, или по-тесни джанти -/ ЕТ / да опират или в калника или в макферсона.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- Racinga
- потребител
незнам ет-то на джантите но са широки 6.5J с борд са, а какво да направа за да не опирам ? Твърдо окачване ли да слагам, фланец ли да слагам на джантата... с по тесни гуми и джанти ли да карам ? ко да права 

Drag Racing Pleven

- ЯЛТА
- Потребител
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
ЕТ-то трябва да е написано на джантите, но според мен 6.5 j са широки джанти за твоята кола особено с гуми с височина " 70 ", може би с по ниски гуми няма да опират . Сравни ги с калкулатора за гуми, може би пък там да се ориентираш по добре.
- Racinga
- потребител
а ако сложа фланци на джантите, ще е още по зле нали ? или ако сложа спортно окачване ?
Drag Racing Pleven

- ЯЛТА
- Потребител
- Контакти:
Ако са изнесени навън джантите, и е от тях с фланци няма да стане, а само с по ниски гуми. Пробвай дали гумите опират в калника, или къде, за да се ориентираш къде опира, и си правиш съответните изводи.
- Racinga
- потребител
еми то зимните ми гуми са 155/70 ама не упираше
демек същата височина ... но да е от ширината на гумите ли ? а с спортно окачване дали ще е по добре

Drag Racing Pleven

- Pyrhel
- потребител
- Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
- Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi - Местоположение: София
- Контакти:
Баце, забъркАл си се много яко, че 185/70 и 155/70 имат еднаква височина
тая цифричка 70 е релативна спрямо ширината. Демек процент... Първите са високи 70/100*185, вторите 70/100*155 - можеш да направиш сметката, че първите са с 21мм по-високи...
Иначе - явно някъде ти жули по калниците (или подкалниците), наведи се и виж къде е остъргано от гумата.

Иначе - явно някъде ти жули по калниците (или подкалниците), наведи се и виж къде е остъргано от гумата.
- Racinga
- потребител
знам баце че има някаква разлика незнаех че е 21мм, но не смятах че има значение чак толкова, но явно има... добра идея да надникна да вида подкалниците
мерси и на двамата ще пиша ако има развитие... и никой не ми каза за спортното окачване нищо 

Drag Racing Pleven

- ЯЛТА
- Потребител
- Контакти:
Спортното окачване е по ниско, по твърдо, ще ти опира пак само че при по силно друсане, те нещата са навързани и трябва да се съобразяваш с тези неща, не можеш да ги излъжеш.
- Racinga
- потребител
колеги дали може да е от това че ми е огунат калника ( че един голф 4 ме упря като даваше на заден ход ), защото в интерес на истината точно от тази страна ми се чува опирането ? но пък не е чак толкова зле ... но пък знае ли се явно е достатъчно. тук е с зимните гуми 

Drag Racing Pleven

- GeMGeorgiev
- потребител
- Регистриран: 07 мар 2010, 00:17
- Модел на автомобила: Ford Fiesta Mk 3.5 Si 1995г. Двигател 1.8i 16V DOHC. АГУ - ГИ - MegaJet.
Явно имаш някъде проблем за да ти опира гумата, при мен http://prikachi.com/files/1497017a.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; разстоянието е доста по-малко от твоето м/у гумата и калника и нямам никакви проблеми. Единствено тръбата на ауспуха ми задира от време на време при по-висок "полегнал полицай". Гумите са ми 185х60х14 при 65 и при мен опираше, то завоското изпълнение го дават х55 ама цените са майка си и бащаси. С този калкулатор http://www.avtogumi.com/" onclick="window.open(this.href);return false; мажеш да си изчеслиш според заводските размери какви други гуми ще са подходящи.
- Racinga
- потребител
твойта фиеста фабрично е по ниска и с по твърди прожини и е нормално да не опираш, и на мен ремуса ми опира на бордюри, даже и предната броня ( сега фиестата ми не е както на снимката )GeMGeorgiev написа:Явно имаш някъде проблем за да ти опира гумата, при мен http://prikachi.com/files/1497017a.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false; разстоянието е доста по-малко от твоето м/у гумата и калника и нямам никакви проблеми. Единствено тръбата на ауспуха ми задира от време на време при по-висок "полегнал полицай". Гумите са ми 185х60х14 при 65 и при мен опираше, то завоското изпълнение го дават х55 ама цените са майка си и бащаси. С този калкулатор http://www.avtogumi.com/" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false; мажеш да си изчеслиш според заводските размери какви други гуми ще са подходящи.

Drag Racing Pleven

- Racinga
- потребител
Re: Въпроси свързани с окачването на форд фиеста ...
Някой знае ли, пружини от кой друг модел на форд, ще станат на фиеста мк3 ? малко ми е спешно 

Drag Racing Pleven