Форд Фиеста 1.1 - 1991г. проблем с бензиномера
-
- потребител
- Регистриран: 01 фев 2012, 09:25
- Модел на автомобила: Fiesta 1.1 1991г.
- Status: Извън линия
Форд Фиеста 1.1 - 1991г. проблем с бензиномера
Здравейте колеги ,
Вчера след като сипах бензин стрелката полудя.Първо отиде в крайно долно положение , после се оправи и така няколко пъти.След това си остана долу и от тогава не отчита абсолютно нищо.Много е кофти защото нямам никаква представа колко бензин имам , тъй като този модел Фиеста няма и лампа за бензина.Проверих кабелите които влизат в бензиновата помпа , но не отктих някой от тях да е откачен.Дайте ми съвет какъв може да е проблема и как мога да го оправя .Мерси предварително.
Вчера след като сипах бензин стрелката полудя.Първо отиде в крайно долно положение , после се оправи и така няколко пъти.След това си остана долу и от тогава не отчита абсолютно нищо.Много е кофти защото нямам никаква представа колко бензин имам , тъй като този модел Фиеста няма и лампа за бензина.Проверих кабелите които влизат в бензиновата помпа , но не отктих някой от тях да е откачен.Дайте ми съвет какъв може да е проблема и как мога да го оправя .Мерси предварително.
- samsung_bg
- потребител
- Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г
Re: Форд Фиеста 1.1 - 1991г. проблем с бензиномера
Покрай бензиновата помпа нищо няма да откриеш.
Търси лош връзка при резервоара(там е поплавака за нивото) или в самото табло.
Търси лош връзка при резервоара(там е поплавака за нивото) или в самото табло.

-
- потребител
- Регистриран: 01 фев 2012, 09:25
- Модел на автомобила: Fiesta 1.1 1991г.
Ами то покрай резервоара няма къде да търся?! Единствените кабели ,които минават там , влизат в помпата ако не се лъжа?!
-
- потребител
- Регистриран: 07 юли 2011, 10:30
- Модел на автомобила: Fiesta 1.1, 1989г.
Здравей колега, мисля че до/при следващото зареждане стрелката ще се оправи. При мен го направи същия проблем, точно след като заредих стрелката започна рязко да пада и да се вдига и в един момент тотално падна. Два дни беше така и се оправи от самосебе си. Иначе ако не се лъжа кабела за стрелката на горивото е под задната седалка и представлява тънък кабел с малка букса нанизана на нещо като болт (с резба), но не съм 100% сигурен. Успех!