Проблем с парното
-
- потребител
- Регистриран: 05 фев 2012, 23:15
- Модел на автомобила: fiesta
- Status: Извън линия
Проблем с парното
Здравейте колеги!
Карам Форд Фиеста 92г. 1.3 и имам проблем с парното изобщо не загряа. Работи много слабо. От какво може да е? Насочете ме.
Карам Форд Фиеста 92г. 1.3 и имам проблем с парното изобщо не загряа. Работи много слабо. От какво може да е? Насочете ме.
-
- потребител
Re: Проблем с парното
Така мисля и аз, някакви други причини има ли? а парното работи но много слабоDidibao написа:Термостат е най-вероятната причина колата да не загрява.
-
- потребител
- Регистриран: 28 сеп 2007, 13:54
- Модел на автомобила: Ескорт RS 2000 96г.
Колата ли не загрява или парното?За колата -термостат за парното най вероятно радиаторче на парното.Провери и нивото на антифриз,ако липсва около 1-1,5литра което си е много де спира парното.
-
- потребител
парното не загрява и доливам от време на време антифризpeigera написа:Колата ли не загрява или парното?За колата -термостат за парното най вероятно радиаторче на парното.Провери и нивото на антифриз,ако липсва около 1-1,5литра което си е много де спира парното.
-
- потребител
Може би радиаторче за парно или не обезвъздушена система. Но ме съмнява мисля,че сама се обезвъздушава.Попитай НАСКО той е мод. и е запознат с фиестите и не само. Може да свалиш вентилаторчето за парното отпред( при мотора е) се сваля и така можеш да пипнеш с ръка радиаторчето дали загрява или не.А и клапите дали затварят както трябва.Сваляло се някаква ламарина и тогава е вентилаторчето. Наско най точно ще ти обясни правел го е .А и беше го обяснявал наскоро в една тема,че от там аз знам за тази ламарина
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Сваля се преградата, между двигателя и чистачките и вентилатора на парното, на винтове е. След това самия вентилатор на 2 болта. И тъй като съм сигурен, че досега не е свалян, под него върху питата на радиатора, ще намериш много боклуци, които пречат на въздуха да преминава през радиатора.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
Я Наско. Току що ми даде идея. На един колега с който се виждаме на Бургаските Фордовки, че фиестата му вентилатора върти като луд а духа много слабо.Може би е пълно с боклуци които препречват пътя на въздуха.
-
ако питаш мен колега в парното ти има боклуци аз днес извадих една шепа само окло него а представям си вътре какво е но иначе работи добре моето