филтър на купе
-
- потребител
- Регистриран: 17 фев 2006, 15:40
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8i DOHC 1796cc 16V Zetec 85KW (115PS); 95 - комби,АГУ BRC Sequent Injection
Ford Fiesta 1,4i 2008г. - Местоположение: гр Сопот
- Status: Извън линия
филтър на купе
Ходих днес да си купувам въздушен филтър и попитах за филтъра на купето, попитаха ме кой!!!
На климатика или на купето, два били ?!!
Има ли такова нещо ?!
Има ли такова нещо ?!
- snaiperisto
- потребител
- Регистриран: 11 мар 2006, 22:59
- Модел на автомобила: Мондео , Ескорт кабрио...и Honda CBR 600F3
Re: филтър на купе
Има ,ти кой искаш да смениш?TIN написа:Ходих днес да си купувам въздушен филтър и попитах за филтъра на купето, попитаха ме кой!!!
Има ли такова нещо ?!
...дрън-дрън...мноо важно...
- vlad
- потребител
- Регистриран: 22 мар 2005, 17:51
- Модел на автомобила: Mondeo MK III '07, 2.2 TDCi Ghia, sedan
- Контакти:
Филтъра за купето /т.нар.поленов филтър/ е този под предното стъкло, отдясно.Препоръчват да се сменя на 15-20 000 км.В МП, за Фокус 1, е 36,26лв, заедно с две щипки-9,22лв., и уплътнение /болкит/ 12,43лв./ без ДДС/.Ако го сменяш сам, внимавай с уплътнението.Ако не е добре уплътнена кората, може от там да влиза вода в купето, и се скапва филтъра.
Филтъра на климатика е доста по скъп, намира се някъде отпред под капака, до колкото знам.За него snaiperisto е в час, май щеше да го сменя
Филтъра на климатика е доста по скъп, намира се някъде отпред под капака, до колкото знам.За него snaiperisto е в час, май щеше да го сменя

-
- потребител
- Регистриран: 17 фев 2006, 15:40
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8i DOHC 1796cc 16V Zetec 85KW (115PS); 95 - комби,АГУ BRC Sequent Injection
Ford Fiesta 1,4i 2008г. - Местоположение: гр Сопот
Re: филтър на купе
Днес я отворих и открих този на купето под дясната чистачка.snaiperisto написа:Има ,ти кой искаш да смениш?TIN написа:Ходих днес да си купувам въздушен филтър и попитах за филтъра на купето, попитаха ме кой!!!
Има ли такова нещо ?!
Къде се намира другия !!!
т.е. на климатика ?
- vlad
- потребител
- Регистриран: 22 мар 2005, 17:51
- Модел на автомобила: Mondeo MK III '07, 2.2 TDCi Ghia, sedan
- Контакти:
Колега, това е поленовия филтър за купето.Който си намерил, под чистачката от там се сменя, не се разглобява таблото.А какъв е този филтър на снимката (No 27), тогава?
Пише, че е поленов филтър за климатик!!! А съвсем не изглежда на метално цилиндърче.
Освен това за да се стигне до него май трябва да се разглоби цялото табло....
-
- потребител
- Регистриран: 31 май 2005, 17:06
- Модел на автомобила: Ford Mondeo GLX, hatchback, 1994, 1.8, 115hp
- Контакти:
то това ясно, сменял съм го и знам че е под чистачките 
Този поленов филтър обаче го водят още и филтър за купе, та затова се подлъгах, че има и друг отделен за климатика. Виж, че в МП срещу каталожния номер са писали "филтър за климатик", освен това на диаграмата е сложен до въздуховодите и вакуумчетата, които са малко по-надолу и навътре в купето от чистачките

Този поленов филтър обаче го водят още и филтър за купе, та затова се подлъгах, че има и друг отделен за климатика. Виж, че в МП срещу каталожния номер са писали "филтър за климатик", освен това на диаграмата е сложен до въздуховодите и вакуумчетата, които са малко по-надолу и навътре в купето от чистачките

Ford Mondeo GLX, hatchback, 1994, 1.8, 115hp
- gorskiq
- потребител
- Регистриран: 21 юли 2006, 12:13
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0i 16v Ghia "99, Renault twingo 1.2 8v "00, Ex Ford Mondeo 1.8 16v GLX ''95
- Контакти:
mоленов филтър
Днес свалих стария филтър и направо щях да падна, беше като циментиран от боклуци и нищо не пропускаше през него. Още беше с надписа форд, явно е оригиналния от 1995 година и до сега не е сменяван. Проверих за нов на Champion - 28 лв., а на Filtron 16,60 лв. та сложих по-ефтиния. Останах доволен.
-
- потребител
- Регистриран: 05 мар 2006, 14:18
- Модел на автомобила: *
- Контакти:
Това въпросното уплътнение от болкит продава ли се отделно? Че ми сменяха филтъра в един сервиз и сега гледам леко е отворена кората под дясната чистачка.vlad написа:Филтъра за купето /т.нар.поленов филтър/ е този под предното стъкло, отдясно.Препоръчват да се сменя на 15-20 000 км.В МП, за Фокус 1, е 36,26лв, заедно с две щипки-9,22лв., и уплътнение /болкит/ 12,43лв./ без ДДС/.Ако го сменяш сам, внимавай с уплътнението.Ако не е добре уплътнена кората, може от там да влиза вода в купето, и се скапва филтъра.
-
- потребител
- Регистриран: 26 май 2006, 10:39
- Модел на автомобила: Ford Focus 1,8 TDDI 90ph 2001g.
Благодаря!Дано не съм досаден,но филтрира ли се въобще от някъде тоя въздух и необходимо ли е периодично почистване на нещо?!Питам защото само когато вали дъжд стъклата ми доста се изпотяват.Имам чувството че някъде въздуховодите са задръстени.И друго-когато се движа с висока скорост през отворите на парното въобще не духа въздух,а трябва пускам вентилатора,за да ми духа перчема
.
p.s На един прпиятел с Астра му се мокреше поленовия филтър при дъжд и въобще не можеше да кара докато не го смени и не оправи някакво уплътнение...

p.s На един прпиятел с Астра му се мокреше поленовия филтър при дъжд и въобще не можеше да кара докато не го смени и не оправи някакво уплътнение...
- Dundee
- потребител
- Регистриран: 22 яну 2006, 14:48
- Модел на автомобила: Mondeo Mk4 2.5T
Миналите няколко дни (когато беше дъждовно и мъгливо) и моите стъкла се изпотяваха. Особено когата в колата е студена и вътре дишат повече от двама души. Сигурен че няма запушване. Оправям се като връщам врътката за топъл/студен въздух така, че да сочи 1 часа (да духа леко хладък въздух). Насочвам въздуха само към стъклото и затварям всички останали клапи. От време на време пускам климатика за да изсуши въздуха. Не изчезва цялото замъгляване, но поне изчиства стъклото пред погледа ми за да виждам пътя. Иначе при сухо време нямам никакви грижи с изпотяване на стъклата.
И при мен, ако не пусна вентилатора, почти нищо не духа от отворите, дори при висока скорост. Явно така трябва да е, не се притеснявай.
И при мен, ако не пусна вентилатора, почти нищо не духа от отворите, дори при висока скорост. Явно така трябва да е, не се притеснявай.
- Kocko
- потребител
- Регистриран: 01 дек 2005, 23:28
- Модел на автомобила: Ford Orion MK5
Mercedes CLK W209
Seat Ibiza J - Местоположение: София
Изобщо не замъглява. Т.е. само предното ми се замъглява ако съм седял известно време в колата преди да запаля. Обдухване за 15 сек. с какъвто и да е въздух и решава проблема. Трябва да погледна и аз дали имам някакъв филтър за купето, нищо че нямам климатик. На моменти ми се е случвало малки листа и други такива да влизат в купето през вентилацията. Не е нормално да нямам никакво филтриране...

- Dundee
- потребител
- Регистриран: 22 яну 2006, 14:48
- Модел на автомобила: Mondeo Mk4 2.5T
При мен обаче никога нищо не влиза отвън. Дори прах. Брат ми е с орион като твоя и там положението е както го описваш. Обаче на ескортите като моя и на колегата има климатик и освен това два варианта на духане - вкарване на въздух отвън или въртене на вътрешния. Може въздухопроводите да са разположени по един начин, обаче има някакви разлики в системата около вентилатора. Ако ти не пуснеш въздух отвън, той трудно влиза. Някак си задръстено изглежда, без да е така.
-
- потребител
- Регистриран: 26 май 2006, 10:39
- Модел на автомобила: Ford Focus 1,8 TDDI 90ph 2001g.
Ясно!Вероятно на всички Фордове като наште е така.Вече няма да обръщам внимание на тия неща.Иначе запотяването при мен изчезва моментално като включа реотаните в предното стъкло.Това е мн.голямо удобство когато е замръзнало стъклото от вън.Реотаните разтопяват леда за 2мин. без да чегъртам по стъклото