Проблем с охлаждането на скорпиото
-
- потребител
- Регистриран: 02 яну 2006, 09:43
- Модел на автомобила: Scorpio
- Контакти:
- Status: Извън линия
Проблем с охлаждането на скорпиото
Когато колата позагрее малко,цялата пита на радиатора се овлажнява и излиза пара от нея.За капак,на таблото спря да индикира температура!Не мога да разбера дали прегрява.Антифриза намалява драстично!!!Някои може ли да каже къде се намира датчика,защото не е на радиатора!
- Mr.Scorpion
- потребител
- Регистриран: 05 фев 2006, 23:13
- Модел на автомобила: Ford Scorpio 2.0 Ghia
Провери ли в Auto Data-a?
Дали го има къде е?
При мен съм забелязал вечер излиза леко дим над фаровете но по таблото всичко си работи и си загрява в нормата.А загубата на антифриз може да е от водната помпа при мен когато е с вода не тече обаче като налея антифриз и започна да тече.А чакай да те питам километража работи ли ти?
Дали го има къде е?
При мен съм забелязал вечер излиза леко дим над фаровете но по таблото всичко си работи и си загрява в нормата.А загубата на антифриз може да е от водната помпа при мен когато е с вода не тече обаче като налея антифриз и започна да тече.А чакай да те питам километража работи ли ти?

- Set
- потребител
- Регистриран: 23 сеп 2005, 23:36
- Модел на автомобила: Scorpio 2.0 GE '85
- Контакти:
Предполагам че ти е спукан радиатора в горната част и затова като намалее водата почва да излиза пара. Можеш да провериш като го свалиш - потопи го в корито с вода запушваш от единия край и надуваш от ругия и гледаш от къде излизат мехурчетата. Или по лесния начин е караш го някаде дето правят радиатори да ти го проверят и направят.
- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
има едни добавки за течащи радиатори.Моя така прокапваше(овлажнаваше) свалих го и го занесах на един маистор,тои го наду и дупката беше едвазабележима и на много гадно мясо.Човека каза че ако трябва да си играе да го прави ще ми струва 50лв,каза ми и за тези добавки,купих си сложих и сега вече нищо му няма.Обаче има и ментета.моето беше Валволин.Помага само при миниатюрни шупли.
- Set
- потребител
- Контакти:
По добре да дадеш 50 лв да ти го оправят, въпреки че цената е дебела, отколкото с добавка. все пак добавката е за временно закърпване на положението и след това има ефекти като при Mr.Scorpion когато е с вода няма проблем но като сипе антифриз,той разяжда голяма част от наслояванията по водната система отпушва някоя дупка и почва да тече.
- Overclock
- потребител
- Регистриран: 15 апр 2005, 19:19
- Модел на автомобила: Sierra 1,8TD, BMW 316 96'
- Контакти:
Незнам какво ти е Scorpio-то, но за старото вървят 80-120лв.За новото предполагам, че цената е х2.А за лепенето по-добре опитай първо с добавка.Ако тече на сглобката между алуминия и пластмасата и не се оправи с добавка направо си търси нов и не се занимавай с лепене.Заводски е направено с щипки и гумено уплатнение.
- Overclock
- потребител
- Регистриран: 15 апр 2005, 19:19
- Модел на автомобила: Sierra 1,8TD, BMW 316 96'
- Контакти:
Незнам какво ти е Scorpio-то, но за старото вървят 80-120лв.За новото предполагам, че цената е х2.А за лепенето по-добре опитай първо с добавка.Ако тече на сглобката между алуминия и пластмасата и не се оправи с добавка направо си търси нов и не се занимавай с лепене.Заводски е направено с щипки и гумено уплатнение.
- Set
- потребител
- Контакти:
И сега скъпи читатели понеже както е видно съм от Филибето и не мога да помогна по друг начин на alexs който(ято) е от Софето се сетих че в един друг форум съм виждал този линк (не че правя реклама на фирмата, просто се опитвам да помогна)
http://avtoradiatori.hit.bg/
Дано да ви свърши работа (на всички които имат нужда)!
П.С. И като давате съвети за добавки поне пишете за коя точно добавка става въпрос, колко струва, използвали ли сте я или само се позовавате на митове и легенди, какво се случва ако се наложи смяна на флуидите и т.н.
http://avtoradiatori.hit.bg/
Дано да ви свърши работа (на всички които имат нужда)!
П.С. И като давате съвети за добавки поне пишете за коя точно добавка става въпрос, колко струва, използвали ли сте я или само се позовавате на митове и легенди, какво се случва ако се наложи смяна на флуидите и т.н.
- HePeDoBeH
- потребител
- Регистриран: 15 мар 2006, 23:25
- Модел на автомобила: Scorpio 2.9i '88
- Контакти:
RE
абе те тия радиатори нали са еднакви на сиерата и скорпиото само местата за закачане се различават ама това се нагажда лесно или се бъркам.
оооо Селянино докараха новите голфове..същите като едно време