Колко ключове за Форд Фокус
- cenzor
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
- Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
- Контакти:
- Status: Извън линия
Нали затова има датчик на пасажерската седалка , по който колата се ориентира дали седи някой на седалката.libra написа: Някъде из нета четох, че и airbag-а е свързан с централното, ако е отключена само шофьорската врата - прави асоциация, че само шофьорът е в колата и гърми само единия/двата. Но какво ще стане ако има пътник вътре, а след това е заключено и отключена само шофьорската врата, малко не ми е ясно![]()
Мисля, че отключването на вратите не играе роля, само тежестта задействаща датчика.

-
- потребител
- Регистриран: 18 мар 2009, 19:07
- Модел на автомобила: FOKUS
Re: Колко ключове за Форд Фокус
много благодаря на bondoff и мен ме спаси с програмирането 

-
- потребител
- Регистриран: 18 яну 2008, 11:09
- Модел на автомобила: FOCUS II 1.6 Duratec 100hp
Re:
cenzor написа:Или иначе казано: "Чукча писател, чукча не читател".

Днес получих и ЛС от още един член на форума, така че утре ще си направя труда да препиша целия материал от оригиналното ръководство за Фокус.
Ако администраторите на форума решат за уместно, нека отделят публикациите в отделна тема.
Шофирайте разумно! Спазвайте знаците и пътната маркировка. Те не са за украшение!
-
- потребител
- Регистриран: 03 ное 2010, 09:37
- Модел на автомобила: Focus 1.8 Zetec бензин 1999
Re:
Ех - хубаво е било когато са били такива цените.... Преди 3 дни ми поискаха за 10 годишна кола 400 лв за ключ + 100 лв за програмиране в Мото Пфое. Казах им че аз искам ключ - не цял автомобил!debug написа:Към 115 лв струва нов ключ с програмирането в Мото Пфое, фрезоването на ключа се прави при ключар.

За сравнение - в EBAY за ключ който претендират да е оригинален излиза 70 лв!
- Tati_go
- потребител
- Регистриран: 23 юли 2010, 19:15
- Модел на автомобила: Ford Focus. 1.8, TDCi, 100 к.с., 2003 г., комби.
Ключовете с пасивна система на кодиране за запалването някои наричтат "ключ с транспондер" което е по-вярно от такъв с "имобилайзер".
Транспондерът е чипче с антена (бобинка), която при облъчване от колата, приема енергия, захранва чипчето и то излъчва записания в него код. Този код се прочита от колата и ако има съвпадение се разрешава запалване.
По този начин, дори да е свършила батерията на дистанционното, можете да отключите колата механично (с ключа) и спокойно да си я ползвате.
За програмирането на транспондера са необходими двата ключа или отивате при ключар, който ще ви свърши работа (продават и транспондери, имат ги като резерва част, видях го с очите си).
"... Имобилайзерът е електронна осигуровка срещу кражба. Тя се активира след изваждането на ключа за запалването и предотвратява, чрез управляващия двигателя уред, стартирането на автомобила от неупълномощени лица. Системата използва интегрирана в ключа за запалване предавателна и приемаща единица (транспондер). Тази единица предава, при всеки нов старт, нов код на електрониката на автомобила. Само когато ключът има съответен разрешителен код се вдига блокировката. Нова техника на заключване осигурява системата срещу електронно копиран ключ за автомобила.
Указание:
Никоя система не може да гарантира 100%-на сигурност срещу кражба. С висока криминална енергия е възможно, в отделни случаи, електронният имобилайзер да бъде преодолян....'
Някои цени в Горна Оряховица:
- обикновен ключ за Фокуса (само отключва и заключва), без дистанционно и без палене - 15 лв;
- ключ с транспондер (отключва, заключва и пали), без дистанционно - 75 лв.
Подобни цени ми дадоха и във В.Търново - на пазара.
Става въпрос за ФФ, 1,8, TDCi, декември - 2002 г.
Транспондерът е чипче с антена (бобинка), която при облъчване от колата, приема енергия, захранва чипчето и то излъчва записания в него код. Този код се прочита от колата и ако има съвпадение се разрешава запалване.
По този начин, дори да е свършила батерията на дистанционното, можете да отключите колата механично (с ключа) и спокойно да си я ползвате.
За програмирането на транспондера са необходими двата ключа или отивате при ключар, който ще ви свърши работа (продават и транспондери, имат ги като резерва част, видях го с очите си).
"... Имобилайзерът е електронна осигуровка срещу кражба. Тя се активира след изваждането на ключа за запалването и предотвратява, чрез управляващия двигателя уред, стартирането на автомобила от неупълномощени лица. Системата използва интегрирана в ключа за запалване предавателна и приемаща единица (транспондер). Тази единица предава, при всеки нов старт, нов код на електрониката на автомобила. Само когато ключът има съответен разрешителен код се вдига блокировката. Нова техника на заключване осигурява системата срещу електронно копиран ключ за автомобила.
Указание:
Никоя система не може да гарантира 100%-на сигурност срещу кражба. С висока криминална енергия е възможно, в отделни случаи, електронният имобилайзер да бъде преодолян....'
Някои цени в Горна Оряховица:
- обикновен ключ за Фокуса (само отключва и заключва), без дистанционно и без палене - 15 лв;
- ключ с транспондер (отключва, заключва и пали), без дистанционно - 75 лв.
Подобни цени ми дадоха и във В.Търново - на пазара.
Става въпрос за ФФ, 1,8, TDCi, декември - 2002 г.
Не ме интересува какво ще кажат за мен, стига да не е истина!
- Tati_go
- потребител
След като получих дистанционно от Англия (E-bay - втора употреба) и го програмирах по описания във форума начин (4 пъти с оригиналния ключ от в положение II за 6 секунди - звуков сигнал - натискане на кой да е бутон на старото и новото дистанционно - всеки път звуков сигнал - повече от 10 секунди в II положение) се оказа, че новото дистанционно работи нормално, а старото не отключва. Причината се оказа в микропревключвателчето което е в дистанционното. Не намерих такова в магазин (по-височки са), разглобих старото, почистих го (защото се чуваше, че щрака) и го запоих обратно, като внимавах да си попадне точно на мястото.
Купих си и предната част на ключа от китайските сайтове.
Във В.Търново (ключаря на пазара - Валентин), почти за без пари ми наряза новия ключ и програмира нов транспондер за паленето. Транспондера, който беше в дистанционното от Англия беше за по стар модел (преди 2001 г.) и също можеше да се програмира, но за старите модели "Форд".
След цензурата - подробности на ЛС.
Успех колеги!
Купих си и предната част на ключа от китайските сайтове.
Във В.Търново (ключаря на пазара - Валентин), почти за без пари ми наряза новия ключ и програмира нов транспондер за паленето. Транспондера, който беше в дистанционното от Англия беше за по стар модел (преди 2001 г.) и също можеше да се програмира, но за старите модели "Форд".
След цензурата - подробности на ЛС.
Успех колеги!
Последна промяна от Tati_go на 12 дек 2010, 19:06, променено общо 1 път.
- Tati_go
- потребител
"...
1.Поставяме първия ключ (master key) в контакта за палене и завъртаме на позиция II
2.Връщаме на 0 и махаме ключа
3.Поставяме втория ключ в контакта за палене и завъртаме на позиция II
4.Връщаме на 0 и махаме ключа
5.Активира се режим на програмиране и имаме десет секунди, за да:
6.Поставяме новия ключ в контакта за палене и завъртаме на позиция II
7.Връщаме на 0 и махаме ключа
8.Изчакваме 10 секунди за излизане системата от режим на програмиране..."
Освен по този начин (без чужда помощ и заплащане) транспондерът може да се програмира:
- на място, в колата, като със специален уред се прочете кода записан в самата кола и се програмира новия ключ:
- на място, при ключаря, като пак с компютър се прочете кода от оригинален работещ ключ и се програмира новия ключ;
- при дилърите на "Форд", които по номерата на ключа се намира, те на какъв код отговарят и съответно този код се записва в новия ключ.
1.Поставяме първия ключ (master key) в контакта за палене и завъртаме на позиция II
2.Връщаме на 0 и махаме ключа
3.Поставяме втория ключ в контакта за палене и завъртаме на позиция II
4.Връщаме на 0 и махаме ключа
5.Активира се режим на програмиране и имаме десет секунди, за да:
6.Поставяме новия ключ в контакта за палене и завъртаме на позиция II
7.Връщаме на 0 и махаме ключа
8.Изчакваме 10 секунди за излизане системата от режим на програмиране..."
Освен по този начин (без чужда помощ и заплащане) транспондерът може да се програмира:
- на място, в колата, като със специален уред се прочете кода записан в самата кола и се програмира новия ключ:
- на място, при ключаря, като пак с компютър се прочете кода от оригинален работещ ключ и се програмира новия ключ;
- при дилърите на "Форд", които по номерата на ключа се намира, те на какъв код отговарят и съответно този код се записва в новия ключ.
- PcMan
- потребител
- Регистриран: 29 яну 2009, 19:00
- Модел на автомобила: Ford Focus '01 1.8TDdi 90hp pre-face ниво Zetec
Ford Sierra '90 1.6i CVH 80hp последен face ниво CLX - Местоположение: Ловеч
- Контакти:

Имам още един като отблезязания с червено, напълно същия до последния ръб, взет отделно, нарязан е вече, но не е програмиран за моята кола, сигурно е от друга останал, мога ли да си взема само устройството(дистанционното, знам как се разглабя) и да си го сложа на моята долна част с моя си механичен ключ, така да настроя и 2рото дистанционно, така ще остане само механичната част да се донареже и имам 2ри ключ като оригиналния ? Цялата система дистанционно куплунг, копчета батерия се разделя от механичния нарязан ключ и лесно се слага на друг, ако е от същия модел дистанционни. А и копчетата на оригиналното ми не работят перфектно, а батерия смених не е от това, би било хубаво да сложа 2рото дистанционно на моя си мех.ключ и да си имам почти нови копченца и работещи перфектно когато реша. Мерси
- freon
- потребител
- Регистриран: 18 фев 2011, 16:43
- Модел на автомобила: форд фокус 1.6 16V Ghia 2000g.
- Контакти:
някой пробвал ли е да кодира втори ключ като има само един оригинален? в смисъл първите 2 стъпки просто ги прави не с 2 ключа а с един и същ и тогава вкарва новия?