Проблем с имобилайзера на фокус.

Отопление, вентилация, климатизация. Ключалки. Друго оборудване и принадлежности.
focus2000
потребител
потребител
Регистриран: 10 яну 2010, 13:12
Модел на автомобила: focus 2.0i Zetec 136hp Ghia
Status: Извън линия

Проблем с имобилайзера на фокус.

Мнение от focus2000 » 06 юни 2013, 10:28

Здравейте, преди ден два спря да ми работи дистанционното на форда, в смисъл не мога да отключвам или заключвам от него. Колата е фокус 2000г. 2.0i Ghia
Сменях батерията естествено, но не помогна. Ако някой има идея какво да направя или колко ще ми вземат да ми го оправят във MP моля да сподели.

Според мен може нещо да се е заключил самия имобилайзер, защото давах колата на един приятел за 2 дни и той може без да иска да го е разкодирал. Когато купих колата (2007г.) имах същия проблем, не можеше да се отключва или заключва през него. Но един ден си седях до колата и нещо си играех с дистанционното натисках всички копчета (то така или иначе не работеше) и както си ги натискам изведнъж чувам как вратите се отключват и заключват при всяко мое натискане. Това става няколко месеца след като съм я купил, мисля си, че съм налучкал някакъв код с който е бил заключен имобил. Моля ако някой е имал подобен проблем или знае някакво решение да помага. Благодаря предварително.

Поздрави

Потребителски аватар
Doin
потребител
потребител
Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
Status: Извън линия

Re: Проблем с имобилайзера на фокус.

Мнение от Doin » 06 юни 2013, 14:31

Проблема ти е не с имобилайзера, в този случай не би могъл да запалиш, просто колата не разпознава ключа.
За целта има доста теми тук, едната е наистина добра но за момента не я намирам, затова :
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 87#p354482
Накратко - за да обучиш ключа си отново ти трябва мастер ключ ( червен) или две други работещи ключа за колата, което е наистина рядкост, затова е по-лесно и евтино да посетиш ключар или алармаджия за да ти помогне!

Отговори

Върни се в “ВСИЧКО ОСТАНАЛО, КОЕТО ИМА В АВТОМОБИЛА”