Теч от казанчето за чистачките.

Отопление, вентилация, климатизация. Ключалки. Друго оборудване и принадлежности.
Потребителски аватар
vancata
потребител
потребител
Регистриран: 23 май 2011, 15:54
Модел на автомобила: Fiesta 1.4 16v ZtecS mk4 1996г,
Fun серия.
Status: Извън линия

Теч от казанчето за чистачките.

Мнение от vancata » 05 юни 2011, 09:57

Привет колеги, нов съм във форума и съм млад шофьор. Реших да пусна тема тук, защото може някой от вас да се е сблъсквал с подобен проблем преди. С търсачката не открих конкретен отговор по моя въпрос.

За проблема. Вчера реших да си долея течност за чистачките. Изсипах приблизително един литър и в един момент започна да тече от подкалниковата кора. Помислих да няма някакъв преливник, но не мисля, че има такъв. Става дума за фиеста 96г. Принципно всичко си работи, задното и предно пръскало и чистачките, течност имаше от преди но не знам колко е била. Пръска си и отпред и отзад, явно пробойната е някъде по-нагоре, защото има течност в казанчето и си пръскат дюзите на предното и задното стъкло. Къде да започна да търся проблема? Маркучи, помпа, казанче и в какъв ред да започна да търся теча.
Поздрави.

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд
Контакти:

Re: Теч от казанчето за чистачките.

Мнение от ЯЛТА » 05 юни 2011, 12:38

Аз на Мондеото имам същия проблем,- сцепва се шлауха-/маркучето/ което излиза от казанчето отдолу под кората на калника е, или се изважда по малко, защото са ми позапушени дюзите за пръскане и като има налягане се спуква или изважда. Три пъти го правя до сега, и пак ми е протекло, явно ще трябва да си купя нови дюзички. Просто трябва да се разкачи кората над гумата в предния и край за да имаш достъп до казанчето отдолу и да видиш какво е станало при теб.
Успех.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО

Потребителски аватар
vancata
потребител
потребител
Регистриран: 23 май 2011, 15:54
Модел на автомобила: Fiesta 1.4 16v ZtecS mk4 1996г,
Fun серия.

Мнение от vancata » 06 юни 2011, 23:31

Явно идната събота и неделя ще си играя да свалям подкалниковата кора и да вида за какво иде реч. Ще споделя резултатите тук, за да не бъде темата напразно пусната :)

r_p_g
потребител
потребител
Регистриран: 12 дек 2010, 08:24
Модел на автомобила: Ford Mondeo

Мнение от r_p_g » 09 юни 2011, 20:31

Сваля се кората под маската на предницата. Иначе не можеш да достигнеш до казанчето. Аз имам Мондео 99 със съшия проблем. Проста маркучето се изважда от вибрациите. Приготви си и малко тел или свинска опашка да го затегнеш и заспива.

Успех!

Отговори

Върни се в “ВСИЧКО ОСТАНАЛО, КОЕТО ИМА В АВТОМОБИЛА”