Теч от казанчето за чистачките.
- vancata
- потребител
- Регистриран: 23 май 2011, 15:54
- Модел на автомобила: Fiesta 1.4 16v ZtecS mk4 1996г,
Fun серия. - Местоположение: София
- Status: Извън линия
Теч от казанчето за чистачките.
Привет колеги, нов съм във форума и съм млад шофьор. Реших да пусна тема тук, защото може някой от вас да се е сблъсквал с подобен проблем преди. С търсачката не открих конкретен отговор по моя въпрос.
За проблема. Вчера реших да си долея течност за чистачките. Изсипах приблизително един литър и в един момент започна да тече от подкалниковата кора. Помислих да няма някакъв преливник, но не мисля, че има такъв. Става дума за фиеста 96г. Принципно всичко си работи, задното и предно пръскало и чистачките, течност имаше от преди но не знам колко е била. Пръска си и отпред и отзад, явно пробойната е някъде по-нагоре, защото има течност в казанчето и си пръскат дюзите на предното и задното стъкло. Къде да започна да търся проблема? Маркучи, помпа, казанче и в какъв ред да започна да търся теча.
Поздрави.
За проблема. Вчера реших да си долея течност за чистачките. Изсипах приблизително един литър и в един момент започна да тече от подкалниковата кора. Помислих да няма някакъв преливник, но не мисля, че има такъв. Става дума за фиеста 96г. Принципно всичко си работи, задното и предно пръскало и чистачките, течност имаше от преди но не знам колко е била. Пръска си и отпред и отзад, явно пробойната е някъде по-нагоре, защото има течност в казанчето и си пръскат дюзите на предното и задното стъкло. Къде да започна да търся проблема? Маркучи, помпа, казанче и в какъв ред да започна да търся теча.
Поздрави.
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Re: Теч от казанчето за чистачките.
Аз на Мондеото имам същия проблем,- сцепва се шлауха-/маркучето/ което излиза от казанчето отдолу под кората на калника е, или се изважда по малко, защото са ми позапушени дюзите за пръскане и като има налягане се спуква или изважда. Три пъти го правя до сега, и пак ми е протекло, явно ще трябва да си купя нови дюзички. Просто трябва да се разкачи кората над гумата в предния и край за да имаш достъп до казанчето отдолу и да видиш какво е станало при теб.
Успех.
Успех.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- vancata
- потребител
- Регистриран: 23 май 2011, 15:54
- Модел на автомобила: Fiesta 1.4 16v ZtecS mk4 1996г,
Fun серия. - Местоположение: София
Явно идната събота и неделя ще си играя да свалям подкалниковата кора и да вида за какво иде реч. Ще споделя резултатите тук, за да не бъде темата напразно пусната 

-
- потребител
- Регистриран: 12 дек 2010, 08:24
- Модел на автомобила: Ford Mondeo
Сваля се кората под маската на предницата. Иначе не можеш да достигнеш до казанчето. Аз имам Мондео 99 със съшия проблем. Проста маркучето се изважда от вибрациите. Приготви си и малко тел или свинска опашка да го затегнеш и заспива.
Успех!
Успех!