парно на Фиеста -> не работи на степени 1,2,3...но 4 е ОК
- angel
- потребител
- Регистриран: 10 дек 2005, 22:20
- Модел на автомобила: '03 Focus Turnier 1.8tdci 100ps
- Контакти:
- Status: Извън линия
парно на Фиеста -> не работи на степени 1,2,3...но 4 е ОК
Здравейте пак,
парното ми работи само на степен 4. Дали проблема е от ключа за регулиране? Ако да, трябва ли да се сменя или има начин за оправяне.
Мерси,
Ангел.
парното ми работи само на степен 4. Дали проблема е от ключа за регулиране? Ако да, трябва ли да се сменя или има начин за оправяне.
Мерси,
Ангел.
-
- потребител
- Регистриран: 25 ное 2005, 19:02
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1,3mi.`95, центр. закл., ел стъкла, 2Airbags SRS, LPG system
Най-напред провери с мултицет(или дори с пробна лампа) дали работи ключа на съответние степени...най-лесно, бързо и евтино решение - нов ключ. Провери за изгорял предпазител, контактите на клемата.
Провери самото моторче дали стига ток до него и ако стига ток дали реагира. Ако не реагира ел моторчет - търсиш си "ново" от морга(Как се сваля някой колега ще кажат, ако се наложи.)
Ако проблема не е нито от изброените...търсиш ел. схема и тръгваш да проверяваш пътя от т.А(ключа) до т. Б(ел. моторчето)
Успех!
Провери самото моторче дали стига ток до него и ако стига ток дали реагира. Ако не реагира ел моторчет - търсиш си "ново" от морга(Как се сваля някой колега ще кажат, ако се наложи.)
Ако проблема не е нито от изброените...търсиш ел. схема и тръгваш да проверяваш пътя от т.А(ключа) до т. Б(ел. моторчето)
Успех!
Последна промяна от runtavguz на 23 май 2006, 12:02, променено общо 1 път.
- krus
- потребител
- Регистриран: 31 авг 2005, 13:25
- Модел на автомобила: Ford Focus Turnier 1.6 16V 2005
- Контакти:
Не знам как е на Фиестата, но при Мондео-то това става, когато изгори резистора. Имах абсолютно същия проблем и благодарение на колегите от форума го реших, ползвайки ето тази информация:
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 8&start=15
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... 8&start=15
Животът на Земята е доста скъп, но включва безплатна обиколка около Слънцето всяка година.
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Преди години имах едно флаконче КОНТОКС. Мисля че бе Унгарско. Използвах го за смазване на потенциометрите на старите руски телевизори, че много пръщяха. Можеш да попиташ за нещо подобно. В София на ул. Поп Богомил (последната пресечка на Мария Луиза в дясна преди Лъвов мост) продават такива. Хубавото е че има тънка сламка и няма да разглобяваш. Само мушкаш през някой отворче в превключвателя и пръскаш. След това няколко пъти завърташ от 0 - 4 и обратно и си готов. Ако не намериш ще питам баща ми навремето като е нямало такива препарати какво са правили.
- angel
- потребител
- Контакти:
Извинения. Когато съм вкъщи винаги пиша на кирилица, пък http://forum.abv.bg/cyr2lat/" onclick="window.open(this.href);return false; не ще да се зарежда.
- kEFi
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi
Пояснение!!!
10W40 е масло, двигателно! Виж WD40 е друго нещо и ще свърши работа 

- angel
- потребител
- Контакти:
Re: Пояснение!!!
...да, усетих, че няква глупост съм написалkEFi написа:10W40 е масло, двигателно! Виж WD40 е друго нещо и ще свърши работа

- jasonsmith
- потребител
- Регистриран: 20 мар 2005, 15:07
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1991 1.1mi