НУЛИРАНЕ НА КИЛОМЕТРАЖА???

Отопление, вентилация, климатизация. Ключалки. Друго оборудване и принадлежности.
Потребителски аватар
Ipolita
потребител
потребител
Регистриран: 25 фев 2011, 09:27
Модел на автомобила: Focus 1,8 131к.с. Ghia 99г.
Status: Извън линия

НУЛИРАНЕ НА КИЛОМЕТРАЖА???

Мнение от Ipolita » 25 фев 2011, 10:48

Здтавейте,не успях да прегледам всички разисквани теми във форума ,извинете ме ако темата се дублира...
От два дни имам следния проблем,когато запаля колата и електронния малък километраж се нулира автоматично.Направило ми е впечатление,че няма значение дали колата е топла или студена,не откривам логика...Говоря за малкия километраж,колата ми е Фокус 1999,случвало ли ви се е,ако някой има на идея нещо да сподели,ще съм ви благодарна.... :D:

Потребителски аватар
Pyrhel
потребител
потребител
Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi
Контакти:

Re: НУЛИРАНЕ НА КИЛОМЕТРАЖА???

Мнение от Pyrhel » 25 фев 2011, 13:19

Случвало ми се е - когато акумулаторът е пред умирачка. В тоя случай ECU-то гаси подаваното напрежение към всички маловажни консуматори.

Така де, трудно ли ти пали колата, нормално ли върти?

Потребителски аватар
Ipolita
потребител
потребител

Мнение от Ipolita » 25 фев 2011, 14:47

Колата е новозакупена (втора ръка раъбира се,не мога да кажа нищо за акумулатора),пали от раз,нямам никакви проблеми,сменила съм всичко,свещи,ролки,ремъци,гащи ... всичко..,всичко като грешки,компресии и пр. е замерено,уж колата е много добре.Освен да пробвам да подменя акумулатора,имам подходящ... _friends_

Потребителски аватар
Tati_go
потребител
потребител
Регистриран: 23 юли 2010, 19:15
Модел на автомобила: Ford Focus. 1.8, TDCi, 100 к.с., 2003 г., комби.

Мнение от Tati_go » 26 фев 2011, 10:57

Почти сигурно е от слаб акумулатор. При палене напрежението пада под 10 -10,5 В и километража се нулира.
Нормално е напрежението да е 12,5 - 12.7 когато не работи двигателя, но това не е гаранция, че АБ е наред.
Малка е вероятността нещо да прекъсва само при палене.
Не ме интересува какво ще кажат за мен, стига да не е истина!

Потребителски аватар
Ipolita
потребител
потребител

Мнение от Ipolita » 26 фев 2011, 20:41

Здравейте,това не се случва само при палене,по често се случва когато съм в движение.Днес например колата загасна в движение,запалих,километража бе отново нулиран ,но и скоростомера бе на нула.Оборотите,стрелката на горивото,температурата-всичко си бе наред като при запален автомобил в движение ,само скоростомера.Карах с около 60,след около минута,скоростомера се вдигна... Колата не вдига самолета,или пък изненадващо катапултира :shock: .Утре възнамерявам да сменя акумулатора,ще пиша ако ефекта е положителен....или отрицателен... :-/:

Потребителски аватар
Tati_go
потребител
потребител

Мнение от Tati_go » 26 фев 2011, 21:35

Стоп!
Ако става в движение и акумулатора е в ред, остава прекъсване на някаква ел. връзка. Пак се започва от клемите на акумулатора. Може да се оправи при смяната.

Потребителски аватар
Pyrhel
потребител
потребител
Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi
Контакти:

Мнение от Pyrhel » 26 фев 2011, 22:35

Аз не схванах - както е вървяла и е загаснала или като си потегляла например и ти е сецнала и ти си я угасила?
Ако ти си я сецнала и е загаснала - пак няма чудно да е акумулатор. Честно казано си държа на моята теза за слаб ток.

Потребителски аватар
Ipolita
потребител
потребител

Мнение от Ipolita » 27 фев 2011, 10:55

Карах извънградско,наближавах кръгово,започнах да свалям предавките(още не знам дали колата сама загасна или аз нещо направих пак,колкото и блондиндски да звучи,както вече казах колата е съвсем нова и е бензинка,а аз имах до скоро Дизелок,малко ми е шантаво с бензина).Като свалих на 3-4,колата загасна в движение,върнах ключа,запалих и последва описаното по горе.
Отивам да сменям ,акумулатора и ще пиша по-късно колеги.Благодаря ви все пак... :D:

Потребителски аватар
Ipolita
потребител
потребител

Мнение от Ipolita » 27 фев 2011, 20:56

И така,ето го и резултата- АКУМУЛАТОР излезна....Благодаря ви момчета, _friends_ ...,не мога да разбера как трима "светила майстори" не се сетиха..Е момчета,ако имате път към Филибето и търсите някой да почерти по 1 студена биричка, аз съм човека...
Сега остава да разбера, защо тази дяволска машина харчи 13л/100км,май ще посетя някой елкон,няма да се размина,ако ще ме баламосва,няма да й спестя АГУто... *00110*

Спорна седмица,благодаря още веднъж!!!!

Потребителски аватар
Tati_go
потребител
потребител

Мнение от Tati_go » 27 фев 2011, 22:31

Ако се кара на къси разстояния, не загрята, в градски условия, през зимата - може и да харчи 13/100.

Потребителски аватар
Ipolita
потребител
потребител

Мнение от Ipolita » 19 мар 2011, 21:15

Здравейте,реших подробно да опиша всъщност цялата история на едновременното нулиране на километража,падането на стрелката на скоростомера и гасненето на колата.След като водихме дискусията във форума и смених акумилатора, проблемът някакси затихна,но за около 2 седмици, след което пак се завъртя порочният кръг с малки промени.Колата след като загрееше ,започваше да гасне ,скоростомерът падаше на нула/макар колата да бе в движение/,а километражът спираше да върти/отчита пробега /но не се нулираше/ .И така... след ходене по мъките на майстори,които ме увещаваха,че това са дюзи,мюзи и пр.,без да искам попаднах на един малко мисля известен майстор в Цалапица,на име Николай Мостов,който за около 2 мин. каза какво й е на колата-смени 2 капачки,от които влизало въздух и колата гаснела и смени датчика за скоростомера на скоростната кутия.За диагностика и всичко ми взе 25лв.Датчика го взех 2ра ръка от морга за 40лв,иначе цената му като нов е 146лв.Сега Фордакус е отново пушка.
Надявам се съм била полезна на някой от вас.Лека и спорна!!!! :D:

Отговори

Върни се в “ВСИЧКО ОСТАНАЛО, КОЕТО ИМА В АВТОМОБИЛА”