Проблем с отключването на предна лява врата - Мондео 93
-
- потребител
- Регистриран: 27 ное 2009, 15:41
- Модел на автомобила: Ford Mondeo Ghia МК 1
- Status: Извън линия
Проблем с отключването на предна лява врата - Мондео 93
Здравейте, колеги. Имам следния проблем. Преди малко като слязох до колата (Мондео 93, 1,8 Ghia) и не успях да си отключа шофьорската врата. Ключа влиза, но не се завърта до края. Имате ли идея какво може да е? Възможно ли е някой да се е опитал да я разбие?
- tropper
- потребител
- Регистриран: 12 юли 2007, 00:34
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MK1 1.6 16V GLX '93; ГИ Stilogas/Tamona, изп. Tomasetto, инж. Valtek; *** КЛИМАТИК ***
- Контакти:
Re: Проблем с отключването на предна лява врата - Мондео 93
Пробвай да врътнеш в другата посока - на заключване и после на отключване.
При мен има подобен проблем и е в следствие от стареене на бравата. Реших го със свързване на алармата към централното и вече проблеми няма.
Да разбиват кола на 15+ години? Която струва около 2хил., а крадена едва ли ще се даде за повече от 1? Едва ли ...
П.С.
Прбвай следните неща:
1. Неколкократно отключване и заключване през пасажерската врата с ключ.
2. Неколкократно заключване и отключване отвътре в колата през лостчето на шофьорската врата.
3. Неколкократно заключване и отключване отвътре в колата през лостчето на пасажерската врата.
Ако 1 работи значи централното като цяло е ОК.
Ако 2 работи - проблемът е в самата ключалка.
Ако 1 и 3 работят, но 2 - не - проблемът е в механизъма на шофьорската брава (така беше при мен).
Ако 3 работи обаче, можеш да направиш номера с алармата и да забравиш за случая
Ако ще го правиш - питай пак и ще изровя да ти кажа къде точно какво се връзваше.
При мен има подобен проблем и е в следствие от стареене на бравата. Реших го със свързване на алармата към централното и вече проблеми няма.

Да разбиват кола на 15+ години? Която струва около 2хил., а крадена едва ли ще се даде за повече от 1? Едва ли ...
П.С.
Прбвай следните неща:
1. Неколкократно отключване и заключване през пасажерската врата с ключ.
2. Неколкократно заключване и отключване отвътре в колата през лостчето на шофьорската врата.
3. Неколкократно заключване и отключване отвътре в колата през лостчето на пасажерската врата.
Ако 1 работи значи централното като цяло е ОК.
Ако 2 работи - проблемът е в самата ключалка.
Ако 1 и 3 работят, но 2 - не - проблемът е в механизъма на шофьорската брава (така беше при мен).
Ако 3 работи обаче, можеш да направиш номера с алармата и да забравиш за случая

Ако ще го правиш - питай пак и ще изровя да ти кажа къде точно какво се връзваше.
-
- потребител
- Регистриран: 17 фев 2006, 15:40
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8i DOHC 1796cc 16V Zetec 85KW (115PS); 95 - комби,АГУ BRC Sequent Injection
Ford Fiesta 1,4i 2008г. - Местоположение: гр Сопот
Re: Проблем с отключването на предна лява врата - Мондео 93
Ами питам ? 
при мен е такъв проблема.
но алармата ми е свързана към централното...
предполагам обаче към шоф врата...
ти как реши проблема ?

при мен е такъв проблема.
но алармата ми е свързана към централното...
предполагам обаче към шоф врата...
ти как реши проблема ?