Километраж - Мондео 99 - Престана да работи?

Отопление, вентилация, климатизация. Ключалки. Друго оборудване и принадлежности.
hoolygan
потребител
потребител
Регистриран: 23 авг 2009, 20:26
Модел на автомобила: Форд Мондео
Status: Извън линия

Километраж - Мондео 99 - Престана да работи?

Мнение от hoolygan » 23 авг 2009, 20:54

Здравейте,на скоро си купих Форд Мондео 1999г.1.8tdiМного му се радвам,да ми е здрав.До сега не съм карал Форд. Но един проблем помрачи радостта ми.Километража където се въртят цифрите реших да ги зануля,занулих ги и така си останаха.Нито дневния се върти нито горния се върти.Не знам как да го оправя.

Потребителски аватар
jvspasov
потребител
потребител
Регистриран: 12 юни 2008, 19:29
Модел на автомобила: Renault Clio Sport 2.0 16V 00 г.
Контакти:

Re: километраж

Мнение от jvspasov » 23 авг 2009, 22:09

hoolygan написа:Здравейте,на скоро си купих Форд Мондео 1999г.1.8tdiМного му се радвам,да ми е здрав.До сега не съм карал Форд. Но един проблем помрачи радостта ми.Километража където се въртят цифрите реших да ги зануля,занулих ги и така си останаха.Нито дневния се върти нито горния се върти.Не знам как да го оправя.
Опитай да го занулиш отново но по рязко натискане не плавно - може да е закачила някоя ролка - но по принцип някъде четох че това блокиране се случва понякога от ...... недобросъвестни търговци.. дано се справиш бъди малко по-малко нежен към това копченце не е чак толкова хилаво... *00125*
Дигитален широкоформатен печат, рязане по контур на винил, рекламни материали, сувенири и други свързани с рекламата!

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня

Мнение от paci » 24 авг 2009, 00:11

Докъто се движиш да чуваш прещракване?
Постоянния не се влияе от това копче.

Нулирването на дневния става задължително когато е в покой автомобила!
Ако си го направил в движение се моли да не си помлял нещо.
Сега направи това което са ти казали колегите ... НО ПРИ ПЪЛЕН ПОКОЙ НА АВТОМОБИЛА ... натискаш и го пускаш рязко.
Моли се да тръгне иначе разглобяваш таблото да дириш де е проблема. Може и управлението от кутията да прави магарии.

vakarelski
потребител
потребител
Регистриран: 16 сеп 2007, 06:56
Модел на автомобила: Форд Мондео 1,8tdi

Мнение от vakarelski » 24 авг 2009, 00:13

Вчера ми се случи същото - спряха да въртят цифрите на километража. Разглобих го и установих, че червяка който ги върти се е счупил на три парченца. Няма от къде да се намери такава част освен от друга кола. От утре почвам да търся. Сега разгледах форума и видях, че такава тема има и там колегата споменава за Петко, автоморгата му била между Орион и Мотопфое в Люлин. Внимавай като монтираш стрелката - не я натискай плътно до циферблата, а и първо закачи таблото, дай на контакт и тогава слагай стрелката. В противен случай може да почва от 20км или да задържа в циферблата (ако я натиснеш плътно, виж тази на оборотомера на какво разстояние е). Успех.
САМО ФОРД - ВСИЧКО ДРУГО Е КОМПРОМИС !

hoolygan
потребител
потребител

Мнение от hoolygan » 24 авг 2009, 08:17

Благодаря за безценните съвети,ще опитам всичко за което ме посъветвахте.

hoolygan
потребител
потребител

Мнение от hoolygan » 24 авг 2009, 16:57

Пробвах със силно натискане и рязко отпускане,дневния стана,но само за 1км.и пак блокира.Горния изобщо не помръдна. Ще ви помоля да ми кажете лесно ли се сваля таблото за приборите,или някой добър майстор в Бургас

vakarelski
потребител
потребител
Регистриран: 16 сеп 2007, 06:56
Модел на автомобила: Форд Мондео 1,8tdi

Мнение от vakarelski » 24 авг 2009, 18:01

Изваждаш часовника и бутоните за нагряване на задното стъкло, под тях са болтчетата за таблото (с тънка отверка, подложи и парчалче за да не надраскаш таблото). Отвиваш и двете които ги виждаш централно. После и болтчетата на самото табло с приборите. Издърпваш таблото напред (свали волана надолу) и откачи буксите. Тънкост при разглобяването на таблото е, че натискаш само двата стопора от едната страна и после отваряш като мида (другите три сами се отварят). Развиваш болтчетата на самия километраж, преди това изваждаш стрелката. Като махнеш километража от таблото го разглобяваш и него и установяваш повредата. Успех
САМО ФОРД - ВСИЧКО ДРУГО Е КОМПРОМИС !

hoolygan
потребител
потребител

Мнение от hoolygan » 25 авг 2009, 11:48

Благодаря ти много ще следвам инструкцийте ти.Ще почерпя

Отговори

Върни се в “ВСИЧКО ОСТАНАЛО, КОЕТО ИМА В АВТОМОБИЛА”