Проблем с парното в колата
-
- потребител
- Регистриран: 21 мар 2007, 18:41
- Модел на автомобила: ford fiesta
- Status: Извън линия
Проблем с парното в колата
Здравейте колеги.Имам Ford Fiesta 1.4CHV през лятото смених термостата и антифриза и колата започна да си загрява нормално и да вкл. перката когато е нужно.Днес се наложи да пътувам малко извънградско и в рамките на 50 km. рано сутринта колата загря но не така както мисля че трябва.В рамките на "NORM" но по-слабо отколкото през лятото.Това не ме притеснява особенно ако не беше парното ,което не духаше както трябва .Реших на връщане да сложа картон пред радятора и да видя резултата.В началните 20-25km. всичко ОК и парно и температура по-висока ,но в един момент колата взе да дига температура над нормалната и парното изчезна ,взе да духа студено.Махнах картона отпред и нещата се нормализираха,температурата спадна и взе да духа топло.Е те тва не мога да си го обясна и това е .Идва ми на ум за некаква въздушна тапа или нещо подобно ,но търся и други по ясни обяснениа ако имате .Просто няма логика или аз не я намирам.От 17 години карам кола и каквили не каруци съм карал но такова нещо не бях виждал.Това ми е първата зима която ще карам с този Ford и нямам никаква идея какво стана.